Feci kaza kamerada

Olay, geçtiğimiz günlerde Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, ilkokul 1. sınıf öğrencisi Poyraz Uzun, okul servisine binmek için hamile olan annesi Asiye Uzun ile birlikte evden çıktı. Asiye Uzun çocuğunu servise binmesi için yolun karşısına geçirdi. Bu sırada okula götüreceği perdeyi annesinde unuttuğunu fark eden küçük çocuk, perdeyi almak için koşarak yolun karşısına geçmek istedi. Ancak bu sırada yoldan geçen minibüs küçük Poyraz'ı fark etmedi. Hızla gelen bir markete ait servis minibüsü, anne ve küçük kardeşinin gözü önünde talihsiz çocuğa çarptı. Küçük çocuk minibüsün altında sürüklenerek ağır yaralandı. Korkunç kazanın ardından şoka giren anne hemen oğlunun yanına koştu. Küçük çocuk servis minibüsüyle hastaneye kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çocuğa çarpan servis minibüsü sürücüsü olayın ardından gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen sürücü, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Trafik Kazası 


FECİ KAZA KAMERADA

Küçük Poyraz'ın öldüğü kaza, sokaktaki bir işyerine ait güvenlik kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde küçük çocuğun servise binmek için yolun karşısına geçtiği görülüyor. Bu sırada çocuğu evinden alması gereken hostesin araçta olmadığı ve servis sürücüsünün de araçta oturduğu görüntülere yansıyor. Çocuk annesinde unuttuğu poşeti almak için geri döndüğü sırada hızla gelen diğer servis minibüsü çocuğa çarpıyor. Durmayan araç çocuğu altına da alarak bir süre sürükledikten sonra üzerinden geçiyor. Anne hemen çocuğunun yanına koşuyor ve yerden kaldırıyor. Minibüste bulunanlar da çocuğu araca alarak hastaneye götürüyor.

“ARABANIN ÇARPTIĞI YERLE DURDUĞU YER ARASINDA 15 METRE VARDI”

Gözünün önünde meydana gelen feci kazada oğlunu kaybeden acılı anne Asiye Uzun, “Kaza gözümün önünde oldu ama cinayet gibiydi. Çocuğumu servise bindirmek için evden çıkardım. Hostesi yoktu. Çocuğum ' karşıdan karşıya ben geçerim anne sen yorulma hamilesin' dedi.

Benim elimden çıkıp karşıya geçti sonra elimde okulun perdesi olduğunu fark edince ' anne unuttum' dedi.

Ben ' gelme oğlum' dedim. ' Anne geliyorum' dedi.

Ama tam o sırada araba çarptı. Ama araba durmadı çok hızlıydı. Arabanın çarptığı yerle durduğu yer arasında 15 metre vardı” diye konuştu.

Çocuk evden çıktığında onu alması gereken hostesin araçta olmadığını ve servis sürücüsünün de araçtan inmediğini belirten anne Uzun, “Servis minibüsünde olan hostesler hiçbir zaman ilgilenmiyorlardı. Ben servis şoföründen kesinlikle bir destek görmedim. Ben çocuğumu yerden kaldırırken servis şoförü arabasından aşağıya inmedi ve diğer çocukları toplamak için devam etti. Araçtaki hostes bu kaza olduktan beş dakika sonra gelmiş” dedi.

Acılı anne, kazayı gerçekleştiren sürücünün serbest bırakılmasına ise isyan etti. Anne Asiye Uzun, “Benim oğluma sebep olan şu an dışarıda. Ben çocuğumu bahçeden dışarı çıkarmayan bir anneydim. Bahçe kapısını sürekli kilitli tutardım. Benim çocuğum öldü ona bir çare bulamam ama bundan sonra kimsenin canı yanmasın” diye konuştu.

“OĞLUMA DOYAMADIM”

Oğlunun hayat dolu bir çocuk olduğunu anlatan gözü yaşlı anne, “Doyamadım ona. Her anne ister çocuğunu büyütsün, hayallerini gerçekleştirsin hiçbiri bana nasip olmadı. Hiçbiri bana nasip olmadı yaşayamadım. Hiçbir şey Poyraz'ı bana geri getirmeyecek ama başka Poyraz'lar ölmesin. Onun için uğraşıyorum bütün anneler bana kulak versin” şeklinde konuştu.

Kaza anında iş yerinde olduğunu ve eşinin açtığı telefonla hastaneye koştuğunu belirten baba Özgür Uzun ise, “Kaza anında eşim bana telefon açtı. Hastaneye zor yetiştim. Yüzünü bile göremedim. Bu olaydan sonra bu adamlar niye hala dışarıda kanımıza dokunuyor. Yetkililere sesleniyorum ne olur bunlara ceza verin” dedi.


“BU KAZANIN OLACAĞI BELLİYDİ”

Kendisi de servis şoförü olan amca Özkan Uzun da, “Marketleri ana caddede ama onlar trafik var diye buradan hızlı gidiyorlar. O gün polisler de inceledi ve hızlı olduğunu söylediler. Okul taşıtının arkasında 'dur' levhası yanıyor buna da dikkat etmiyor. Bu işaret yandığında ya çocuk inecek ya da binecektir. Turizm şirketi hakkında da suç duyurusunda bulunacağız. Çocuklarla ilgilenmiyorlar” diye konuştu.

14 Mayıs 2015 Perşembe günü yayınlandı