Fatihli Sivil Toplum Kuruluşları Başbakan'a Destek İçin Yürüdü

Fatihli esnaf, Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' a Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destek vermek için Kapalıçarşı ' dan Eminönü Meydanı ' na yürüdü.
Yüksek Hızlı Tren Cumhurbaşkanlığı Cumhurbaşkanı Adayı Ahmet Haldun Ertürk Recep Tayyip Erdoğan 


Fatihli Sivil Toplum Kuruluşları ' nın (STK) çağrısı üzerine bir araya gelen AK Partililer, Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın Cumhurbaşkanlığı çalışmalarına destek vermek için Kapalıçarşı Beyazıt Kapısı ' nda toplandı. ' Halkın Seninle Gurur Duyuyor Milletin Adamı ' şeklinde sloganlar atarak, ' Millet bu tarihi bekliyordu ' dövizleri taşıyan vatandaşlar, Kapalıçarşı'dan Eminönü Meydanı'na yürüdü. Yürüyüşe AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Haldun Ertürk, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Mahmutpaşa Esnaf ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yetişgin, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Birçok esnafta dükkanlarının önünden yürüyüşe destek verdi. Turistlerin de şaşkınlıkla izlediği yürüyüşte Başkan Demir, turistlere, vatandaşlara ve esnafa gül dağıttı.

“DEVLETLE MİLLET ARASINDA DUVARLAR KALMADI”

Eminönü Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslenen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, yürüyüşün tamamen spontane geliştiğini söyledi. AK Parti hükümetinin iktidarda olmadığı zamanlarda vatandaşların birçok sıkıntılar yaşadığını anlatan Mustafa Demir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın belediye başkanı ve başbakan olduğunda yaptığı hizmetleri sıralayarak yepyeni bir Türkiye ' nin oluştuğunu belirtti.

“Bütün gelişmiş ülkelerin hayretle baktığı bir politika var” diyen Demir, “Her vatandaş, herhangi bir yerde en kaliteli müşteri gibi karşılanıyoruz. Bunlar çabuk unutuluyor. Bunların gündeme getirilmesi gerekiliyor. Eğer sizin için yanıp tutuşan biri olmazsa inanın bu tekerlek kırılır. Bizim hiç bir şeye denemeye ihtiyacımız yok. Dünyanın en çok kan dökülen kıtalarında yaşıyoruz. Biri bu geminin kaptanı olmalı. Bunun adı da Recep Tayyip Erdoğan olmalı” dedi.

“KILIÇDAROĞLU, BU KAFAYLA SON DURAĞA YETİŞİR”

Devletle millet arasında ki duvarların kaldırıldığını belirten Başkan Demir, vatandaşlara “Başbakan diyince aklınıza gelen bir tanesi nedir” diye sordu. “O kimsenin hayal edemediğiniz projeler değil mi?” diye sözlerine devam eden Başkan Demir, “Onların hayal edemediği Marmaray ' ı yaptık. Kılıçdaroğlu; ' Yüksek Hızlı Tren binmek için hazır değil ' diyor. Biz bu gidişle Diyarbakır ' a da Tunceli ' ye de Yüksek Hızlı Treni getireceğiz. Bu kafayla belki o son durağa yetişebilir” dedi.

Türkmenler adına konuştuğunu söyleyen Taha Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Taha, ' Kuzey Irak'taki Türkmenler daha kötü durumda olabilirlerdi. Başbakan Erdoğan'ın sayesinde onlar daha iyi konumdalar. Başbakan çok yardım yapıyor ' şeklinde konuştu.

STK temsilcileri de Başbakan Erdoğan ' ı sona kadar desteklerini söyleyerek oylarını her zaman ona vereceklerini belirtti.
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
8 Ağustos 2014 Cuma günü yayınlandı