Eyüpsultan’dan Kudüs’e Dua Köprüsü

Katılımcılar detay
Mescid Şehadet Ümmet Harekete Geç Cinayet 

-Öğrenciler detay
-Konuşmacı
-Genel detay

( İSTANBUL ) İSTANBUL

- Eyüpsultan Belediyesi tarafından düzenlenen “Kudüs için El ele!” programına konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Abdulfettah El Awaisi, “Mescidi Aksa’yı özgürleştirmek için önce zihinlerimizi özgürleştirmeliyiz” dedi.
Eyüpsultan Belediyesi, Sivil toplum kuruluşları ile birlikte Kültür ve Sanat Merkezinde “Kudüs için El ele!” başlığı altında program düzenledi.
Programına konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Abdulfettah El Awaisi katılırken gençlerin de yoğun ilgi gösterdiği görüldü.
“Mescidi Aksa’yı özgürleştirmek için önce zihinlerimizi özgürleştirmeliyiz” diyen Prof. Dr. Abdulfettah El Awaisi, “Maalesef bize ve bizden önceki nesle Kudüs ve Filistin meselesinin Müslümanların meselesi olmadığı anlatılmıştı. Bu meselenin sadece Filistinlilere ait olduğunu öğrettiler. Bu mescidi aksa hakkındaki işlenen ilk cinayettir. Mescidi Aksa da her ne olursa bu, ‘Filistinlilere has bir meseledir’ derler. Oysa Yavuz Sultan Selim’i Filistin için harekete geçiren neydi. Sultan Selim ne Arap nede bir Filistinli değildi. Kanuni Sultan Süleyman neden Kudüs çevresini surlarla ördürdü. O da Filistinli değildi. Ama onları oraya bağlayan önemli bir mesele vardı. Öyleyse değinmemiz gereken ilk notta Filistin ve Kudüs meselesi Filistinlerin değil kelimeyi şehadet getiren her Müslümanın meselesidir. 2017 yılı Kudüs işgalinin 100'üncü yılıydı. 100 yıldır bu ümmet nerede? Bu mübarek mescid işgal altındayken ümmet nerede? Hiç akıl alır gibi değil. Burada bir sorun var” diye konuştu.
Yılladır Kudüs’ün işgal atında olmasının kendisini araştırmalara ittiğini belirten El Awaisi, “Niçin ümmet 100 sene bu işgale sessiz kaldı. Haçlı seferlerinde de Mescid-i Aksa işgal edildi ancak 100 sene işgal altında kalmadı. Ümmeti bu işgale seyirci kalmasına neden olan bir problem var. Problem bizim zihinlerimizdedir. Yer mekan işgal edilmeden önce beyinlerimiz işgal altına alınmış. Bizlere, ‘Siz Türk’sünüz. Filistin meselesinden size ne’ denildiği anda zihin işgalini başlattılar. Tarih boyunca birçok yer işgal edilmiş ama sonra yine özgürleştirilmiştir. Ancak işgal altındaki zihinse bunu özgürleşmesi zordur. Özgürleştirme konusunda atacağımız ilk adım zihinlerimizi özgürleştirmek olmalıdır. Bunun için ilimle, bilimle hareket etmeliyiz” dedi.

11 Ocak 2018 Perşembe günü yayınlandı