Eyüp Sultan Camii’nde Cuma Sonrası Mısır Protestosu

Mısır ' da Mursi yanlılarına karşı yapılan kanlı müdahale, Eyüp Sultan Camii ' nde Cuma Namazı sonrası protesto edildi. Katliamda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılan kalabalık, Mısırlılar için dua etti.
Eyüp Sultan Muhammed Mursi Sultan Camii Mursi Seyyid Kutup 


Eyüp Sultan Camii avlusunda, Cuma Namazı sonrası çeşitli sivil toplum kuruluşu öncülüğünde toplanan yüzlerce kişi ellerinde Mısır ve Türkiye bayrakları ile Muhammed Mursi ' nin fotoğraflarını taşıyarak, Mısır ' da darbeyle gelen katliamı protesto etti.

Namaz sonrası toplanan kalabalık grup, önce yaşanan katliamda hayatını kaybeden Mısırlı ' lar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Grup, daha sonra ellerinde, “Darbeci firavunlar döktükleri kanlarda boğulacak”, “Darbeceler yenilecek”, “İslami hareket kazanacak” yazılı pankartlar taşıyarak, “İslami hareket engellenemez”, “Katil Sisi hesap verecek” şeklinde slogan attı. Mısır ' da askeri darbe sonucu görevden alınan, Mısır ' ın seçimle başa gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi lehine çeşitli sloganlar atan kalabalık, binlerce kişiyi katleden Mısır ordusunu lanetledi.

Grup adına bir açıklama yapan Özgür - Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, “İnanılmaz vahşet sahnelerine şahit oluyoruz. Bundan dolayı bunalıyoruz. Sisi ' nin, Amerika ' nın katilleri Müslüman kardeşlerimizi alınlarından vuruyorlar. Bu katliam tek başına yapılmıyor, ortakları var. Bu zulme darbe bile diyemeyenler çatışmalardan dolayı üzüntülüyüz diyorlar. Burada şunu görmek lazım. Müslümanlar birbirlerini öldürüyorlar. Bu tuzağa düşmemiz lazım. Bunları yapanlar asla Müslüman olamazlar. Çünkü Müslüman kelimesine layık değiller” diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından Seyyid Kutup ' un “Kardeşim Sen Özgürsün” şiiri gitar eşliğinde söylendi.

Eyüp Sultan Camii ' ndeki protesto devam ediyor.
16 Ağustos 2013 Cuma günü yayınlandı