Evlilik Okulu’ndan 90 çift daha sertifikalarını aldı

Evlilik okulunda eğitim gören çiftler
Siyer Patent Eğitim Projesi Dünya Hayatı 2009 Yılı 

-Konuşmalar
-Sertifika töreni
-Detaylar

( GAZİANTEP ) GAZİANTEP

- Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Evlilik Okulu’ndaki eğitimlere katılan evli 90 çift düzenlenen törenle sertifikalarını ve çamaşır makinelerini aldı. Şahinbey Belediyesi, Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi ile birlikte yürütülen proje ile evlilikle ilgili bilgiler veriliyor. Mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturma hedefiyle hayata giren projenin Şahinbey Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen sertifika töreninde 90 çift daha mezun oldu. Törene Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı.
“Nikah kıyma rekoru bizde“ Tahmazoğlu, Evlilik Okulu’nu önemsediğini ve 2009 yılında başlatılan projenin patentinin Şahinbey Belediyesinde olduğuna dikkati çekerek, “Bu yılki evlilik rakamlarına baktığımda Şehitkamil Belediyemiz 5 bin 466 çiftin, Esenyurt Belediyemiz 4 bin 613 çiftin, Bağcılar Belediyemiz 5 bin 300 çiftin, Küçükçekmece Belediyemiz 5 bin 539 çiftin, Seyhan Belediyemiz 5 bin çiftin, Osmangazi Belediyemiz 6 bin 150 çiftin, Çankaya Belediyemiz ise 5 bin 500 çiftin nikahını kıymış. Şahinbey Belediyemiz ise 6 bin 890 çiftin nikahını kıyarak Türkiye’de en fazla nikah kıyan belediye olarak birinci olmuşuz. Rekoru kaybetmememiz için daha fazla nikah kıymalıyız. Evlilik çok önemli bir müessese. Peygamber Efendimizin (sav) de sünneti. Şayet evimiz sünnete uygun bir ev ise hem dünyamızı hem ahiretimizi kazanmış oluruz. Ama evde huzur olmaz ise hem dünya hayatınızı hem de ahiret hayatınızı kaybedersiniz. Bu nedenle biz Şahinbey Belediyesi olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik ve ‘Evlilik Okulu’ projesini başlattık ve bu güne kadar 20 binin üzerinde kişiye eğitim verdik” diye konuştu.
Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Evlilik Okulu'na katılan çiftlere evliliğin önemi ile ilgili bilgiler vererek, tavsiyelerde bulundu. 2011 yılında başlayan Evlilik Okulu ve aile içi eğitim projesinden bu güne kadar 22 bin 12 kişinin faydalandığı öğrenildi.
31 Aralık 2017 Pazar günü yayınlandı