Evleri yanan Duran ailesi yardım bekliyor

Yanan evden görüntüler
Buzdolabı İpekyolu Çamaşır Makinesi 20 Dakika Irak 

-Röportajlar
-detaylar

( VAN -HD)- Evi yanan Tekin Duran: “Yeni aldığım eşyalarımın borçları daha bitmemişti” VAN

- Van’ın İpekyolu ilçesinde bir evde çıkan yangın, 5 nüfuslu aileyi evsiz bıraktı. İpekyolu ilçesine bağlı Selimbey Mahallesi’nde Tekin Duran’a ait evde yangın çıktı. Saat 20.30 sıralarında çıkan yangın, evi küle çevirdi. Aile fertlerinin misafirlikte olması büyük bir faciayı önlerken, çıkan yangın 5 nüfuslu Duran ailesinin kış ortasında dışarıda kalmasına neden oldu. Yangın çıktığı sırada alt katta oturan babasının evinde olduklarını belirten Duran, “Yangın çıktığı sırada babamın evinde oturuyorduk. Yaklaşık 15-20 dakika sonra komşularımızdan evin yandığına dair haber geldi. Biz içeriye geldiğimizde alevler her yanı sarmıştı. Hemen itfaiyeye haber verdik. İtfaiyenin müdahalesi de yetmedi ve ev bu hale geldi” dedi.
Babasından yeni ayrıldığını ve aldığı eşyaların borçlarının daha bitmediğini dile getiren Duran, “İçeride buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, oturma grubu, fırın ne varsa hepsi yandı. Daha borçlarını bile ödememiştim. Bunun yanında arabamı 12 bin 500 TL’ye satmıştım. O parayla birlikte 5 adet tam altınım gitti. Yaklaşık 100 bin TL maddi zararım var. Çok mağdur bir durumdayım. Kalacak bir yerim yok. Yetkililerden yardım istiyorum” ifadelerini kullandı. Asgari ücretle çalışarak 5 nüfuslu ailesini geçindirdiğini de anlatan Duran, “3 çocuk babasıyım. Çocuklarımla kış ortasında dışarıda kalmışız. Allah rızası için yetkililerden bize yardımcı olmalarını istiyoruz” diye konuştu.
Tekin Duran’ın babası Nizamettin Duran ise yangın çıktığı sırada komşularla birlikte söndürmeye çalıştıklarını belirterek, “Kendi imkanlarımızla söndüremedik. İtfaiye ile birlikte yangını söndürmeye çalıştık, ancak yapacak bir şey kalmamıştı. Benden yeni ayrılmıştı. Eşyalarını yeni almıştı, ancak yangın hepsini küle döndürdü. Yetkililerden oğluma yardımcı olmalarını istiyorum” şeklinde konuştu.

20 Dakika Hakkında
Başrollerinde Tuba Büyüküstün ve İlker Aksum'un yer alacağı 20 Dakika dizisi, hikayesini Kaçış Planı (The Next Three Days) filminden alıyor. Dizide, mutlu bir evlilikleri olan çiftin hayatları, kadının işlemediği halde bir cinayetle suçlanarak hapise girmesiyle altüst olması anlatılıyor. Her hafta yükselen bir tempoya sahip olacak dizide, koca, karısının bu cinayeti işlemediğinden emindir ve ipuçlarının peşinden koşar. Sonunda yapacak bir şey olm...
devamı
9 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı