Evde aldığı eğitimle yeniden hayata tutundu

Hamza Şavlı'nın evde ders görmesi
Evde Eğitim Milli Eğitim Müdürü Öğretmen Eğitim Öğretim Yılı Hassasiyet 

-Evde kurulan tahtada okuma yapılması
-Hazma'nın hikaye okuması
-Evden detay
-Baba Gülhan Şavlı Röp.
-İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel Röp.

( MUŞ -HD)- Evde eğitim alan minik Hamza’nın hedefi milli eğitim müdürü olmak MUŞ

- Muş’un Hasköy ilçesinde yaşayan 9 yaşındaki hem bedensel hem de hidrosefali hastası olan Hamza Şavlı, evde eğitim hizmetiyle yeniden hayata bağlandı. Sunay Mahallesi’nde yaşayan 9 yaşındaki hidrosefali hastası olan minik Hamza, ileride milli eğitim müdürü olmak istiyor. Hamza, evde gördüğü eğitim hizmetiyle hem okuma yazmasını geliştirdi hem de hastalığını büyük ölçüde yendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen öğretmen Nurcan Altay, minik Hamza'yla öğretmen öğrenci ilişkisinin yanı sıra arkadaş ilişkisiyle onu hayata hazırlıyor. Minik Hamza'nın eğitimiyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan baba Gülhan Şavlı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen öğretmenle evde aldığı eğitim sayesinde Hamza’nın hastalığında olumlu gelişme sağlandığını ifade etti.
"Hayali okula gitmekti, okul bizim eve geldi" Hamza'nın, hidrosefali hastası olarak dünyaya geldiğini dile getiren Gülhan Şavlı, "Evde aldığı eğitim sayesinde hem hastalığını unuttu hem de okuma yazmayı öğrenmeye başladı.
Oğlum Hamza, hidrosefali hastası olarak dünyaya geldi. Elazığ’da eşim doğum yaparken, doktorlar Hamza’nın en fazla 8-9 yıl yaşayabileceğini ve sürekli hastanede olması gerektiğini söylediler. Hamza bu yıl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bir öğretmenle evde eğitim alıyor. Şu anda sağlığı iyi, hep hayali okula gitmekti. Ancak okul bizim eve geldi. Biz böyle olacağını tahmin etmiyorduk, ama daha fazlasını gördük. Genelde bu hastalık binde bir görünüyor. Biz sürekli bunun hastalığını düşündük, eğitim aklımıza gelmedi. Bu yıl eğitime başladıktan sonra hastalığını büyük ölçüde yenmiş durumda ve kendisi de çok hevesli olduğu için hastalığını unutmuş vaziyette. Çünkü eğitimin çok faydası oldu” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel ise, 2017-2018 eğitim öğretim yılında Hamza gibi çocuklar üzerinde ön hazırlık yaptıklarını belirterek, “Şu anda ilçemizde toplamda Hamza'nın durumunda olan 4 öğrencimiz var. Bunlara da evde eğitim uygulamakta. Nurcan Altay öğretmenimiz sayesinde, Hamza okuma yazma bilmezken, diğer akranları gibi okula gelme şansı olmamasına rağmen biz eğitimi eve taşıdık. Bakanlığımızın bu konudaki hassasiyetlerini göz önüne aldığımızda; gerek valiliğimizin, gerekse kaymakamlığımızın ciddi bir çalışmasıyla çocuğa değer verme olgusu içerisinde biz de üzerimize düşen görevi yapmaktayız. Sene başında velimiz bize başvuruda bulundu, Hamza ile ilgili raporu getirdi. Biz de ivedilikle hemen öğretmen görevlendirdik. Hamza daha önce hep hastalıklarla boğuşurken bu yıl eğitimle haşır neşir olunca, eğitime kendisi de önem verdiği için şu anda hastalığını unuttuğunu söylüyor. Bizi en çok mutlu eden, en çok sevindiren Hamza’nın şu an okuma yazma öğrendiği gibi sağlık problemlerini de unutmuş olmasıdır" şeklinde konuştu.

10 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı