Esnaftan korna seslerine ilginç çözüm

Afişi astıran Ahmet Altunal röp
Sosyal Medya Farkındalık Allah Gürültü Kirliliği 

-Esnaf Tayfur Atalay röp
-Araçların korna çalmasından detay
-esnaftan detay
-Afiş sahibinden detay
-Afişten farklı planlarda detay

( DENİZLİ )- ‘Bebek uyuyor kornaya basma’ afişi ile korna sesine dur dedi- Korna logolu ‘Bebek uyuyor kornaya basma’ afişi sesi yüzde 50 azalttı DENİZLİ

- Denizli’de bir esnaf korna seslerinden rahatsız olduğu ve çevrede gürültü kirliliği oluştuğundan, iş yerinin bulunduğu caddeye ‘Bebek uyuyor kornaya basma’ yazılı afiş astı. Merkezefendi ilçesi Saraylar Mahallesi'nin en işlek caddelerinden biri olan 2. Ticari Yol Caddesi'nde yedek parça ve telefon aksesuarları satışı yapan esnaf Ahmet Altunal (36), trafiğin yoğun olduğundan ve korna seslerinden rahatsız olması üzerine çözüm aramaya başlayan Altunal, gereksiz zamanlarda gereksiz yere korna kullanımına karşı farkındalık oluşturmak istedi. Yaklaşık olarak 2 bin liraya mal ettiği ‘Bebek uyuyor kornaya basma’ yazılı afiş yaptırarak, astırdı. Altunal, “2. Ticari yolun trafiği çok yoğun, şoförler çok korna bastığından dolayı böyle bir şeye karar verip astım. Yüzde elli kornayı kesti. Görenler çalmıyor artık herkes çok memnun kaldı bu işten” dedi.
“Çok memnunuz inşallah diğer illere örnek olur” Cadde üzerinde dükkanı bulunan esnaf Tayfur Atalay, pankartın etkisi olduğunu ve cadde üzerinde genelde kurumsal firmalar ve esnaflar yer aldığı için müşteriler ile iletişimde zorluk çektiklerini belirten Atalay şunları kaydetti: “Esnaf komşumuz bu işi düşünerek bir atılımda bulundu ve bizler de bu durumdan çok memnunuz inşallah diğer illere örnek olur. Pankarttan kaynaklı müşterilerde artış yaşanacağını da inanıyoruz. Çünkü bu sokaktan rahatsız olup hemen kendini bir an önce dışarı atmak isteyen çok.” Afiş, yoldan geçen vatandaşların ve sürücülerinde ilgisini çekti. Vatandaşlar afişin fotoğrafını çekerek sosyal medya üzerinde paylaştı.
6 Ocak 2020 Pazartesi günü yayınlandı