Esnaf İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan Yardım İstedi

2011 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ' nün hazırladığı proje doğrultusunda Yeni Foça ' daki dere yataklarının ıslahı çalışmalarını yürüten taşeron firmaya lojistik, hafriyat, akaryakıt, malzeme, envanter, kumanya gibi çeşitli alanlarda hizmet desteği veren yöre esnafı, paralarını alamadıkları gerekçesiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ' ndan yardım istedi.
Aziz Kocaoğlu Belediye Başkanı Tarım İzsu Tatların 


Foça ' da “Tatların Buluşması: Tarım, Turizm, Balıkçılık” etkinlerine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ' nun yanına gelen bir grup esnaf, Yeni Foça dere ıslah çalışmalarını yürüten müteahhitler tarafından mağdur edildiklerini öne sürdü. Başkan Kocaoğlu ' na, “Sayın Başkanımız Adaletinize sığınıyoruz” diyerek; yapımı süren dere ıslahı inşaatını yürüten taşeron firmanın bugüne kadar 4 defa müteahhit değiştirdiğini, her yeni taşeron firmanın da kendilerine ' Bir önceki müteahhitin size olan borcu bizi ilgilendirmez ' dediğini belirterek, bugüne kadar verdikleri hizmetin karşılığında kendilerine nakdi ödeme yapılmadığını, verilen çeklerin karşılıksız çıktığını, bu nedenle de iflasın eşiğine geldiklerini söyledi. Esnafı, yaklaşık 50 işletmecinin 1 milyon liraya yakın alacakları bulunduğunu bildirdi.

Kendisine iletilen sorunu dinleyen Başkan Kocaoğlu, konudan ilk defa haberdar olduğunu söyledi. İZSU Genel Müdürlüğü'nü telefonla arayarak konu hakkında bilgi isteyen Kocaoğlu, esnafın alacağı temin edilmeden taşeron firmaya ödeme yapılmaması konusunda talimat verdi.

Yöre esnafından belgeleriyle birlikte mağduriyetlerini ifade eden birer yazılı dilekçe hazırlayarak konuyu İZSU Genel Müdürlüğü'ne resmi olarak başvurmalarını isteyen Kocaoğlu, “Bizim adaletimiz keskindir. Ortada bir mağduriyet varsa gereken yapılır.Biz kimsenin hakkını kimseye yedirmeyiz. Konuyu detaylı bir şekilde araştırıp gereken ne ise yapacağım” dedi.
Başkan Kocaoğlu ile görüşen yöre esnafı adına gazetecilere konuşan yapı organizasyoncusu Mahmut Akşitoğlu, konuyu daha önce yargıya taşıdıklarını, ancak taşeron firmaya iş veren müteahhitin mağduriyetlerin gidereceği yönünde söz vermesiyle açtıkları davayı geri çektiklerini belirterek, şunları söyledi: “Bize ' bu dava 10 yıl sürer gelin uzlaşalım ' diyerek bizi ikna ettiler. Bizde açtığımız davayı geri çektik. Ödemelerimizde çek ile yapıldı. Fakat aldığımız çekler de karşılıksız çıktı. Biz bu işe arkasında İzsu yani belediye var diye girdik ve mağdur olduk. Konuyla ilgili daha önce kimin kapısını çaldıysak sonuç alamadık.Taşeron firmanın vekilleri bölgemizde lokantacısından,hafriyatçısına kadar herkesi mağdur etti. Bugünde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu ' na sıkıntımızı aktardık. Sayın Başkan sorunumuzla ilgileneceğini söyledi. Zira tek umudumuz da Sayın Kocaoğlu ' dur.”

15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı