Eşini ve baldızını öldüren müzisyen hakim karşısına çıktı

Arşiv görüntü
Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Ölüm Tehlikesi Sanık Avukatı Sağlık Raporu İntihar Girişimi 

-olay yerinden görüntü
-binadan görüntü
-detaylar

( İSTANBUL )- Sanık avukatı: “Müvekkilimin hayati tehlikesi var, rehabilitasyon tipi cezaevine konulsun”- Mahkeme duruşmaya katılmayan maktül yakınlarına davetiye gönderdi İSTANBUL

- Ayrı yaşadığı eşini ve baldızının başına birer el ateş ederek öldüren ve intihar girişiminde bulunan Müzisyen Emre Güvener’in yargılanmasına başlandı. Duruşmaya maktüllerin yakınları katılmazken sanık avukatı müvekkilinin rehabilitasyon tipi cezaevine konulmasını istedi. Kağıthane’de ayrı yaşadığı eşi Zerrin Demir Güvener ile baldızı Betül Demir’in başına birer el ateş ederek öldüren ve intihar girişiminde bulunan müzisyen Emre Güvener’in yargılanmasına başlandı. İstanbul 5.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Kamil Emre Güvener, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.
Hayatını kaybeden Zerrin Demir Güvener ile baldızı Betül Demir’in yakınlarının katılmadığı duruşmada ayrıca sanık Güvener’in avukatı hazır bulundu. Kimlik tespitinin ardından savunması sorulan Güvener iddianameyi okumadığından savunmasını hazırlayamadığını kaydetti.
Güvener, iddianameyi okuyarak savunmasını hazırlamak için mahkemeden süre talep etti. Daha sonra söz alan Güvener’in avukatı Meral Karali, müvekkilin kafasına takılan plaka nedeniyle enfeksiyon kaptığı ve bu nedenle yeniden tedaviden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.
Müvekkilinin hayati tehlikesi bulunduğunu kaydeden avukat Karali, “Her ne kadar dosya içinde müvekkil R tipi cezaevinde bulunmasının sakıncalı olmadığına dair Adli Tıp raporu bulunsa da bu hususun yeniden değerlendirilerek müvekkilim için yeni bir rapor alınmasını talep ediyorum. Çok ciddi ölüm tehlikesi ile karşı karşıya olduğu için sağlık raporu alınarak rehabilitasyon tipi cezaevine konulmasını talep ediyorum” dedi.
Dosyada Adli Tıp raporu bulunduğundan yeni bir rapor alınmasını gerektiren bir husus olmadığını kaydeden mahkeme, sanık avukatının yeni rapor alınması talebini reddetti. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmaya katılmayan maktüllerin yakınları Melahat Demir ve Murat Demir’in adreslerine davetiye gönderilmesini istedi. Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığına davanın ihbarı niteliğinde duruşma günün gönderilmesini kararlaştıran mahkeme duruşmayı erteledi. Olayın Geçmişi Müzisyen Emre Güvener, geçtiğimiz Eylül ayında ayrı yaşadığı eşi Zerrin Demir Güvener ile baldızı Betül Demir’i başlarından birer el ateş ederek öldürmüştü. Olayın ardından intihara kalkışarak bir kurşun başına sıkan Güvener uzun süren tedavisinin ardından taburcu olarak tutuklanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin başlatılan soruşturmada Güvener hakkında kasten öldürmek suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlamıştı.
8 Şubat 2018 Perşembe günü yayınlandı