Eşi tarafından öldürülen Murat Taşocak davasında karar

Anne Ayla Tepe açıklama
Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Müebbet Hapis Bilgisayar Mühendisi Tutuklu Sanık Mahkeme Heyeti 

-Dernek Başkanı açıklama

( İSTANBUL )- Eşini öldüren kadına 20 yıl 10 ay hapis cezası İSTANBUL

- Pendik'te boşanmak üzere olduğu eşi bilgisayar mühendisi Murat Taşocak'ı öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Beyhan Taşocak 20 yıl 10 ay hapse çarptırıldı.Duruşmada söz alan sanık, "Koruma kararım çıkmasına karşın etkin bir şekilde cezalar uygulanıp tedbir kararları icra edilmiyordu. Söz konusu kararlara ilişkin hapis uygulaması olsaydı bunlar yaşanmayacaktı" dedi.
Pendik'te boşanmak üzere olduğu eşi bilgisayar mühendisi Murat Taşocak'ı öldürdüğü gerekçesiyle Beyhan Taşocak'ın müebbet hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. Anadolu 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Beyhan Taşocak cezaevinden getirilirken, hayatını kaybeden Murat Taşocak'ın annesi ve kardeşleri de ile taraf avukatları salonda hazır bulundu. “Benim acımın tarifi de, adı da yok” Duruşmada söz alan Murat Taşocak’ın annesi Ayla Tepe, “Ben anneyim benim acımın tarifi de adı da yok, evladımı kaybettim. Yasal görme hakkı içerisinde oğlum çocuğunu alırken darp edildi. Sanık sürekli oğluma babasının silahı olduğunu söyleyip duruyordu, sanığın babası da ‘ben boş adam değilim’ deyip duruyordu. Evladımın yavrusu bu katillerin elinde. Ben bir anneyim, evladımı mahşere kadar hiç göremeyeceğim. Mahkemenin en yüksek kararı bile benim duygumu hafifletmeyecektir. Heyetin geceleyin yastığa başını koyduğunda vicdanlarını sızlatmayacak bir karar vermesini bekliyorum” dedi.
“Hapis uygulaması olsaydı bunlar yaşanmayacaktı” Sanık Beyhan Taşocak ise, “Ölümle tehdit edildiğim için eşimden ayrıldım.24 Temmuz 2016'da ölen eşim ve ailesi tarafından saldırıya uğradım. Buna ilişkin şikayetimi yaptım ve koruma kararı çıkarmıştım. Ben olay günü de maktülü şikayet etmiştim. Koruma kararım çıkmasına karşın etkin bir şekilde cezalar uygulanıp tedbir kararları icra edilmiyordu. Söz konusu kararlara ilişkin hapis uygulaması olsaydı bunlar yaşanmayacaktı. Olay günü sadece kendimi korumak için silahı kullandım. Olayların bu noktaya geleceğini tahayyül bile edemiyordum” ifadelerini kullandı. Son sözü sorulması üzerine sanık, “Yüce mahkemenizden beraatimi istiyorum” dedi.
Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına indirim Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Beyhan Taşocak'ı "eşini kasten öldürme" suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın suçunu, müştekinin kendisine karşı gerçekleştirdiği haksız fiilin oluşturduğu hiddet ve şiddet ve elemin etkisi altında kalarak işlediğini ve sanığın duruşmadaki iyi halini gözönünde bulunduran mahkeme, sanığın 17 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Öte yandan sanık Beyhan Taşocak, "yasak nitelikte suç unsuru oluşturan ateşli silah bulundurma ve taşıma" ile “silahla tehdit” suçlarından 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılarak, tutukluluk halinin devamına karar verildi.
“Çocuğunu verirken öldürülen bir oğlum var benim” Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan Murat Taşocak’ın annesi Ayla Tepe, “Ben anneyim. 35 yaşında evladımı toprağa verdim. Çocuğunu alırken darp edilen, verirken 1 dakika 17 saniyede öldürülen bir oğlum var benim. Benim oğlumun bundan sonra gülüşü mahşere kaldı. Benim oğlum evlat aşkıyla yanan bir babaydı. Benim oğlumun malını, parasını, çocuğunu, en son canını aldılar. Bu bir insana yapılan en ağır suç. İnsanlık suçu. Ölümden öte şiddet yok. Ben evlat acısıyla yanıyorum. Evladım toprakta benim. Ben evladımı bundan sonra artık mahşerde görebileceğim. Hayat bundan sonra bize zindan oldu. Ben sadece nefes alabiliyorum onsuz” ifadelerini kullandı. Dağılmış Aileler ve Çocuk Hakları Derneği(TÜ-DAÇ DER) Başkanı Cengiz Dinçer ise, “Bugün burada bulunma sebebimiz Allah’ın kendisine emanet ettiği kızını, mahkemelerin verdiği annesine iade ederken katledilen Murat Taşocak babamızın haklarının yargı tarafından korunmasının takipçisi olmak. Böylece kederli ailesine ve Türk toplumunun her bir ferdine yüklediği adaleti arama yükümlülüğümüzü yerine getirmiş olacağız” dedi.

25 Ocak 2018 Perşembe günü yayınlandı