Esenyurt'ta Hadise Konseri

Esenyurt'ta ikinci şehir stadı olan Necmi Kadıoğlu Stadı, İncirtepe Kültür Merkezi ve Parkı açılış töreni ünlü şarkıcı Hadise'nin sahne aldığı konserle gerçekleşti.
Avrupa Belediye Başkanı Harun Karaca Bülent Turan 


Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu iki yıl önce 5 bin kişilik Hakan Şükür Stadı'nı hizmete sunmasının ardından 7 bin 500 kişilik Necmi Kadıoğlu Stadı ve İncirtepe Sosyal Tesislerini Hadise'nin konseriyle vatandaşların hizmetine açtı. Esenyurt Belediyesi'nin görkemli açılış törenine İstanbul AK Parti milletvekilleri, Ünal Kaçır, Harun Karaca, Tülay Kaynarca, Bülent Turan, Mehmet Kuş, AK Parti il ve ilçe yöneticileri, Esenyurt ilçe protokolü ve binlerce Esenyurtlu katılım gösterdi.

Açılış töreni Esenyurt Belediyesi Spor Okulları öğrencileri tarafından gerçekleştirilen gösterilerle başladı. 17 branşta eğitim veren Esenyurt Belediyesi Spor Okulları öğrencilerinin sergilediği performans stadı dolduran binlerce vatandaş tarafından alkış aldı.

' ESENYURT CAZİBE MERKEZİ OLMUŞTUR '

Spor gösterilerinin ardından açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Kadıoğlu, 100 bin çocuğun eğitim gördüğü Esenyurt'ta ikinci stadyumu hizmete sunduklarını belirterek, ' Spor yapmak için bu çocuklarımıza, bu yavrularımıza lazım olan tesislerden birini daha ilçemize kazandırmış oluyoruz. Bundan dolayı siz Esenyurtlular adına sizlerin belediye başkanı olarak çok mutluyum ve çok gururluyum. 8 yıldan bu yana alt yapısı sosyal donatı alanları, spor alanları ve halkımızın hizmetinde olması gereken,tesislerinden yoksun olarak devraldığımız Esenyurt'u bugün İstanbul'un cazibe merkezi haline getirdik. Esenyurt'ta artık büyük ilçe sayısını, yani 500 bin nüfusu aşan ilçe sayısını 8'e çıkarmıştır. Sizlerin yaşadığı bir zamanlar çamurlu sokaklarında yürüdüğünüz, Esenyurt Türkiye'de nüfusu 500 bini aşan 18 büyük ilçe arasına girmiştir. Artık eski Esenyurt değil modern ve gelişmeye devam eden Esenyurt'u hep birlikte görüyoruz. Şu anda yerel yönetim olarak, çocuklarınıza kahve köşelerinde, zamanlarını telef edecekleri uygunsuz mekanlardan kurtulmaları için yapmış olduğumuz tesislerden bir tanesidir. 10 yıldan beri hizmet için hızla koşuyoruz. Bugün açılışını yaptığımız, Avrupa standartlarındaki yeni tesisimiz tüm halkımıza hayırlı, uğurlu olsun ' diye konuştu.

BAŞKAN KADIOĞLU, SPOR EĞİTİMLERİNİ SIRALADI

Başkanı Kadıoğlu binlerce öğrencinin eğitim aldığı Esenyurt Belediyesi Spor Okullarının 17 dalda verdiği spor eğitimlerini sıraladı. Kadıoğlu 20 bine yakın öğrencinin, yüzme, fitness, futbol, basketbol, voleybol, karate, kungfu, güreş, kickboks, atletizm, jimnastik, masa tenisi, satranç, badminton, hentbol, fudsad, tekvando alanında spor eğitimi alarak sağlıklı yetiştiğini söyledi. Başkan Kadıoğlu, diğer spor alanlarından da bay ve bayan yetişkinlerin spor yaparak faydalandığını belirtti.

' İSTANBUL'UN EN ÖNEMLİ İLÇESİ '

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan ise, Esenyurt'un daha önce büyük bir köy ve belde olduğunu, bugün geldiği nokta İstanbul'un en önemli ilçelerinden biri olduğunu ifade etti. Turan, açılışı yapılan modern spor tesisinin Esenyurt'a ve İstanbul'a hayırlı olmasını diledi.

Konuşmalar ardından Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, konuk milletvekilleri ve diğer protokol mensupları birlikte açılış kurdelesini kesti.

HADİSE COŞTURDU

Akşamın ilerleyen saatlerinde sahne alan ünlü pop müzik sanatçısı Hadise, seslendirdiği şarkılarla stadyumu dolduranları muhteşem anlar yaşattı. Halkın diline pelesenk olmuş şarkılarının yanında Katey Perry'nin ' I kissed a girl ' şarkısını da söyleyen Hadise, performansıyla göz doldurdu. Türk pop müziğinin sevilen sesi Hadise, bu modern tesisin hayırlı olmasını dileyerek, Esenyurt'ta böyle görkemli bir açılışta sahne aldığı için mutlu olduğunu söyledi. Ünlü sançtı Hadise'nin iki saat süren konseri ardından havai fişek gösterileri ile açılış programı sona erdi.
25 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı