Erzurumlular çamurlu suyla dolan evlerini temizliyor

- Kent merkezinde yıkılan istinat duvarından görüntü - Kadınların eşyalarını temizleme görüntüleri - Su baskını yaşanan evlerden görüntüler - Vatandaşlardan Ahmet Aktaş'ın konuşması - Leman Kuşdili'nin konuşması - Erzurum 'da dün etkili olan yağmurda, Veyis Efendi Mahallesi'nde evlerini su basan vatandaşlar, zarar gören eşyasını sokağa çıkarıp yıkadı, çamurla dolan evlerini temizlemeye çalıştı - Evi su basan vatandaşlardan Leman Kuşdili: - "Evdeki halı ve eşyanın çoğunu dışarı çıkardık. Evin içi hala çamur, temizlemeye çalışıyoruz. Çamaşır makinesi, buzdolabı gibi elektronik eşyamızın hepsi zarar gördü"ERZURUM (AA) - Erzurum 'da dün etkili olan sağanakta evlerine çamurlu su dolan ve eşyası zarar gören vatandaşlar, temizlik yapıyor.Kent merkezindeki Veyis Efendi Mahallesi'nde dün etkili olan sağanak nedeniyle oluşan selde evlerini su basan bazı vatandaşlar, zarar gören eşyayı dışarı çıkarıp yıkamaya çalıştı.Çamurlu suyla dolan evlerinin içini de temizleyen vatandaşların çamaşır makinesi, buzdolabı ve bulaşık makinesi gibi elektronik eşyası da selden zarar gördü.Aynı mahalledeki TOKİ konutlarının çevre duvarları da sel nedeniyle yıkıldı.Vatandaşlardan Ahmet Aktaş, şiddetli yağışın ardından evlerinin bir anda sular altında kaldığını söyledi.

Su baskını nedeniyle evin kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Aktaş, evdeki halı, kanepe yatak gibi eşyayı artık kullanılamayacak hale geldiğinden çöpe attıklarını belirtti.
Leman Kuşdili ise bir anda evinin içini su bastığını ve çocuğunu güçlükle evden çıkardığını anlattı.Bazı eşyasının sel yüzünden kullanılamaz hale geldiğini aktaran Kuşdili, "Evdeki halı ve eşyanın çoğunu dışarı çıkardık. Evin içi hala çamur, temizlemeye çalışıyoruz. Çamaşır makinesi, buzdolabı gibi elektronik eşyamızın hepsi zarar gördü." diye konuştu.

Buzdolabı Çamaşır Makinesi İstinat Duvarı Elektronik Eşya Şiddetli Yağış 

22 Mayıs 2018 Salı günü yayınlandı