Erzurum PMYO'da mezuniyet töreni

- - Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun mezuniyet töreninde yaptığı konuşma - PMYO Müdürü Mesut Gezer'in konuşması - Detay görüntüler - Erzurum Valisi Azizoğlu: - "Bu üniformayı giyenler artık Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasasına ve kanunlarına şüphesiz bağlı olduğunu ifade etmiştir. Bu ülkenin Anayasası ve kanunları dışında herhangi bir kişi, kurum, merci ya da yapıya bağlılık ifade eden hareket ve görüşe sahip olanlar bu camiadan bugün çıksın" - PMYO Müdürü Gezer: - "İnsanlarımıza güler yüz ve şefkatle yaklaşacak, üşüyene güneş, umutsuzlara umut, kimsesizlere de kimse olacaksınız"ERZURUM (AA) - Erzurum Polis Meslek Yüksekokulundan (PMYO) mezun olan 340 polis adayı törenle diplomalarını aldı.PMYO Spor Salonu'nda düzenlenen mezuniyet töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, törende yaptığı konuşmada, mezun olan polislerin aldığı eğitimler ile Türk milletine en iyi şekilde hizmet edeceklerini söyledi.

Mezunların bu eğitim merkezinde gerçek polis olarak yetiştirildiğini anlatan Azizoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:"Bu coğrafya, bin yıldan beri Türk milletinin her zaman binlerce vatan evladının kanını dökerek ve bedel ödeyerek, ödeterek geldiği mübarek toprak parçasıdır. Bu vatanda yaşayabilmek ve var olabilmek ancak bedel ödeyebilenlerin başaracağı bir iştir. Büyük Türk milleti bu bedeli bin yıldır ödediği için bu coğrafyada hükümdarlığını devam ettirmektedir. Tarihinde hiçbir millet bin yıl gibi bir zamanda hükümdar olamamıştır, bunu başaran millet Türk milletidir."Azizoğlu, Türk milletinin asker ve polisiyle bu coğrafyada kalmaya devam edeceğine vurgu yaparak, Türkiye Cumhuriyeti'ni zarar ve hüsrana düşürmek isteyen hainlere karşı milletin her zaman tek yürek olduğunu dile getirdi.Milletin 15 Temmuz'da oynanan oyunu bozduğunu anımsatan Azizoğlu, "Bu üniformayı giyenler artık Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasasına ve kanunlarına şüphesiz bağlı olduğunu ifade etmiştir. Bu ülkenin Anayasası ve kanunları dışında herhangi bir kişi, kurum, merci ya da yapıya bağlılık ifade eden hareket ve görüşe sahip olanlar bu camiadan bugün çıksın. Eğer başka mensubiyetleri varsa bu mübarek polis teşkilatında bunların yeri yoktur." dedi.
- "Dağdaki çobanın üzerindeki elbisede hakkı var"PMYO Müdürü Mesut Gezer de "iyi ve kötünün bitmeyen mücadelesinde iyilerin tarafına 340 aslan parçasını daha katmanın mutluluklarını yaşadıklarını" aktardı.Mezun polislere hukuk dersleri, polisin görev ve yetkileri, atış uygulamaları gibi mesleki dersler verdiklerini anlatan Gezer, mezunlara hitaben şu ifadeleri kullandı:"Hangi şehirde ve görevde olursanız olun, asla unutmamanızı istediğim husus var. Dağ başında çoban, fabrikada işçi, inşaatta amele, tarlada çiftçi, lokantada garson, sokakta simitçi olan bu milletin, üzerinizdeki elbisede, kursağınızdaki lokmada belinize takacağınız tabancada hakkı olduğunu asla unutmayın. İnsanlarımıza güler yüz ve şefkatle yaklaşacak, üşüyene güneş, umutsuzlara umut, kimsesizlere de kimse olun. Sokakta sizleri görünce oyunlarını bırakıp size selam veren çocuklarımıza ama siren çalarak ama el sallayarak karşılık verin."Gezer, milletin canı, malı ve namusunun polislere emanet olduğunu belirterek, vatan hainleriyle mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı.Konuşmanın ardından dereceye girerek mezun olanlara ödülleri protokoldekiler tarafından verildi.
Öğrencilerden bazıları şiir ve Erzurum yöresine ait türküleri seslendirdi.Program sonunda yemin edip mesleğe başlayan polisler, mezuniyet sevinçlerini keplerini havaya atarak yaşadı.
Saygı Duruşu Polis Adayı Eğitim Merkezi Polis Teşkilatı Mezuniyet Töreni 

14 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı