Erzurum'da olaylar çıktı

Erzurum'da bugün yapılması planlanan HDP mitingi öncesi gerginlik yaşandı.HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın da katılacağı miting öncesi bir grup vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile mitingin yapılacağı İstasyon Meydanına geldi.
Polis Erzurum Valisi Selahattin Demirtaş Hdp Linç Girişimi 


Alan girişinde polis barikatıyla karşılaşan grup ile polis arasında yaşanan gerginlik arbedeye dönüştü. Miting alanına gelen HDP'liler ile mitingin yapılmasına tepki gösteren şahıslar arasında yaşanan arbede de bir kişi linç edilmek istendi. Polis, şahsı grubun elinden güçlükle kurtarabildi. Miting alanındaki HDP'li grup ile alan dışındaki grup arasında polis adeta etten duvar örerken yaşanan gerginliği tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti.


Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
4 Haziran 2015 Perşembe günü yayınlandı