Eruh'ta yaşlı adamın kızı tarafından evden kovulduğu iddiası - SİİRT

- Eruh'ta yaşlı adamın kızı tarafından evden kovulduğu iddiası - Hasan Solgun'un kızı Hamdiye Hatunoğlu'nun yaşadığı evden detay görüntüler - Hamdiye Hatunoğlu'nun konuşması - Detay görüntülerEruh'ta yaşlı adamın kızı tarafından evden kovulduğu iddiasıSİİRT (AA) - Siirt 'te 89 yaşındaki babası Hasan Solgun'u evden kovduğu öne sürülen kızı iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.Solgun'un kızı Hamide Hatunoğlu (55), babası Solgun'u kesinlikle evden kovmadığını söyledi.

Rahatsızlığından dolayı babasına bakamayacağı için bir süre ağabeyinde kalmasını rica ettiğini dile getiren Hatunoğlu şöyle konuştu:"6 yıldır eşimi kaybettim, 3 yetimime bakıyorum. 15 gündür böbreğimden ameliyat oldum. 'Baba ben iyi değilim, birkaç ay ağabeyimin yanında kal, sonra tekrar gel ben toparlanana kadar orada kal' diye rica ettim. Sonra gitti bu sorunu çıkardı. Yine de mecburum babama bakmaya. Kesinlikle babamı evden kovmadım, insan babasını kovabilir mi? Ne olursa olsun yine de benim babamdır. Ben bu hasta halimle gittim babamın elini öptüm."Devletten her türlü yardımı aldıklarını ve bakıcı maaşının kesilmesinin de sözkonusu olmadığını kaydeden Hatunoğlu, "Babama evimin kapısının her zaman açık olduğunu söyledim. Babam kesinlikle dışarıda kalmadı. Bir gece kızımın kaynanasında kaldı zaten bizim komşumuzdur, orada kaldı. Kesinlikle dışarıda kalmadı, öyle bir şey yok." şeklinde konuştu.
Bu arada Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Gökhan Marakçı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Aydın Şakar da Hatunoğlu'nu evinde ziyaret ederek sorunlarını dinledi.Bazı basın yayın organlarında "Bakıcı maaşı kesilince kızının evden kovduğu iddiası" üzerine Siirt Valiliği açıklama yapmış, konunun bakım aylığının kesilmesi kaynaklı olmadığı, Solgun'a ulaşılarak bakım merkezine yerleştirilse de kendisinin burada kalmayı reddettiği, refakat etmesi için 2 uzman personelin görevlendirildiği belirtilmişti.Yaşlı adamın daha sonra Batman'da ikamet eden torunu V.B'ye teslim edildiği aktarılmıştı.
Bild Bakım Merkezi Yaşlı Adam Ameliyat 

21 Eylül 2018 Cuma günü yayınlandı