Ertuğrul Günay Şehit Cenazesine Katıldı

Hakkari Çukurca ' da PKK ' nın yola yerleştirdiği patlayıcının infilak etmesi sonucunda şehit olan Uzman Çavuş Hikmet Güler, Manisa ' nın Demirci ilçesine bağlı Borlu beldesinde düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketi Yumuklar Köyü ' nde gözyaşları içinde toprağa verildi.
Borlu Halil İbrahim Daşöz Sakine Öz Selçuk Özdağ Ertuğrul Günay 


Hakkari Çukurca ' da Oğul köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında PKK tarafından yola döşenen mayının patlaması neticesinde şehit olan Uzman Çavuş Hikmet Güler(26), naşı memleketi Manisa Demirci ilçesine getirildi. Şehit uzman çavuşun naşı Ankara ' dan askeri uçakla önce Akhisar Askeri Hava Alanına getirildikten sonra cenaze aracı ile Demirci ilçesi Borlu beldesine getirildi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ' ın da helikopterle geldiği Dört Yol Meydanı ' nda düzenlenen cenaze törenine Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Milletvekilleri Uğur Aydemir, Selçuk Özdağ, Recai Berber, CHP Milletvekilleri Özgür Özel ve Sakine Öz, MHP Milletvekili Erkan Akçay, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, şehit yakınları ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şehit Uzman Çavuş Hikmet Güler memleketi Yumuklar köyünde gözyaşları içerisinde defnedildi.

ŞEHİT EŞİ TABUTA SARILARAK SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ

Şehit Uzman Çavuş Hikmet Güler ' in naaşı törenin düzenleneceği Dört Yol Meydanı ' na getirilmesinin ardından eşi Dilek Güler tabuta sarılarak saatlerce göz yaşı döktü. Güçlükle sakinleştirilen Dilek Güler 3 kez kaldırıldığı ambulanstan geri dönerek tabutun üzerindeki resme sarılarak öptü. Şehidin annesi Nadiriye Güler ve kardeşi İsmail Güler de sinir krizleri geçirdi. Ambulansa alınan anne Güler ve kardeş Güler sağlık görevlilerince sakinleştirildi.

“OĞLUMA HAKKIMI HELAL EDİYORUM”

Cenaze duasının ardından mikrofonun başına geçen baba Muammer Güler “Oğluma tüm haklarımı helal ediyorum.” dedi. Ardından baba Güler, Bakan Günay ' a sarıldı.

21 Eylül 2012 Cuma günü yayınlandı