Erol Günaydın Öldü (Atilla Dorsay Neler Söyledi)

Türk tiyatro tarihinin dev oyuncusu Erol Günaydın'ın tedavi gördüğü hastanede öldüğü bildirildi. 79 Yaşında hayata veda eden ünlü sanatçının vefat haberini ilk kızı Günfer Günaydın twitter hesabından duyurdu. Ünlü sanatçı İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.
Haldun Dormen Yogi Twitter Nasreddin Hoca Galatasaray 


Sanatçının kızı Günfer Günaydın, Twitter'dan paylaştığı mesajda Erol Günaydın'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.Günaydın, attığı Tweet'te 'Babamı kaybettik' yazdı.Erol Günaydın son olarak nefes darlığı nedeniyle Bodrum'da hastaneye kaldırılmıştı. Günaydın'ın tedavisi 6 Eylül'den bu yana yoğun bakım ünitesinde sürüyordu.Günaydın'ın o tarihten bu yana ciddi solunum yetmezliği problemi ve kalp hastalığı vardı.

EROL GÜNAYDIN KİMDİR?

1933 yılında Akçaabat, Trabzonda doğdu. Tiyatroya Galatasaray Lisesi bünyesinde başlayan Günaydın, 1955'te Haldun Dormen Cep Tiyatrosunda 'Papaz Kaçtı' adlı oyun ile profesyonel aktörlük hayatına başladı. 1960'da ilk sinema filminde oynayan Erol Günaydın, elli yıllık bir süre içinde çok sayıda filmin ve tiyatro oyununun yanı sıra TRT'de yayınlanan Çiçek Taksi adlı dizide de oynadı. Nasreddin Hoca tiplemesi, meddah gösterileri, Ayı Yogi seslendirmesi ve canlandırdığı diğer pek çok karakter günümüzün en tanınan ve kıdemli aktörlerinden biri haline gelmesini sağladı.

Gazeteci-yazar Emine Algan tarafından birkaç aylık bir süre içinde kendisiyle gerçekleştirilmiş bir nehir-söyleşi 2007 yılında 'İki Kalas Bir Heves' başlığı altında kitaplaştırıldı. Beyaz Melek adlı sinema filminde oynadı.
Haldun Dormen Hakkında
Tiyatro eğitimini ABD’de Yale Üniversitesi’nde aldı. İstanbul’a döndüğünde önce Muhsin Ertuğrul yönetimindeki Küçük Sahne'ye girdi ve Cinayet Var adlı oyundaki dedektif rolüyle ilk kez seyirci karşısına çıktı. Bir buçuk yıl Muhsin Ertuğrul ile çalıştıktan sonra Beyoğlu Parmak sokağın arkasında 60 kişilik bir salonu olan Cep Tiyatrosu'nu kurdu. 1957’de Papaz Kaçtı komedisi ile İstanbul’un Feriköy semtinde Dormen Tiyatrosu’nu kurdu. Cep Tiyatrosu’n...
devamı
15 Ekim 2012 Pazartesi günü yayınlandı