Ergun Çağatay son yolculuğuna uğurlandı

Coşkun Aral röp.
Kalp Ameliyatı Cenaze Arabası Profesör Cenaze Namazı Karaciğer Nakli 

-Taziye Kabulü
-Cenaze Namazından Görüntüler
-Cenazenin Arabaya Konması
-Detaylar

( İSTANBUL ) İSTANBUL

- Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Gazeteci ve Fotoğraf Sanatçısı Ergun Çağatay, Zincirli Kuyu Camiinde kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Geçtiğimiz gün açık kalp ameliyatı olduğu esnada hayatını kaybeden Gazeteci ve Fotoğraf Sanatçısı Ergun Çağatay için Zincirlikuyu Camiinde cenaze töreni düzenlendi.
Törene; Ergun Çağatay'ın Eşi Kari Çağatay, Çocukları Erol Çağatay ve Yasemin Oytaç, Damadı Engin Oytaç, Gelini Magelen Çağatay, Meslektaşı ve arkadaşı Çoşkun Aral ve çok sayıda seveni katıldı.
Çağatay'ın eşi ve çocukları cenaze namazı öncesi tabutun başında taziyeleri kabul etti. Kılınan cenaze namazı sonrasında ise Çağatay'ın naaşı aile yakınları ve sevenleri tarafından cenaze arabasına yüklenerek defnedileceği Zincirlikuyu Mezarlığına götürüldü. “Benim ustalarımdandı” Şavaş Muhabiri ve Fotoğraf Sanatçısı Coşkun Aral, çok üzgün olduğunu belirterek, "Benim ustalarımdandı. Çok şey öğrendim kendisinden. Bir süre kendisinin asistanlığını yaptım. Yerelden ulusala ulusaldan evrensele uzanan, gerçekten Foto Muhabirinin yüz aklarından biriydi. Yaptığı işler gerçekten çok güzeldi. Düşünebiliyor musunuz Life gibi bir dergide dünyaca ünlü bir değerimizi, bir profesörümüzün yapmış olduğu ilk karaciğer naklini dünyaya duyuran insan. Bu ne demek biliyor musunuz? Onun dışında Orta Asya’nın tüm gizemlerini Türkçe konuşa konuşa anlatan bir değer. İyi de projeleri vardı. Projelerini tamamlayamadı. Bizi terk etti. Toprağı bol olsun” diye konuştu.

18 Şubat 2018 Pazar günü yayınlandı