Ereğli’de binlerce kişi Afrin şehitleri için yürüdü

Kdz. Ereğli Belediyesi önünden yürüyüşe başlama
Milli Şair Saygı Duruşu Siyasi Partiler Siyasi Parti Sivil Toplum 

-Yürüyüşte slogan atılması
-Yürüyüşten detay ve genel görüntü
-Grubun Atatürk Anıtı önüne varması
-Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması
-Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın konuşması
-Kdz. Ereğli Kaymakamı’nın konuşması
-Alandan genel görüntü

( ZONGULDAK ) ZONGULDAK

- Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediyesi Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e yönelik düzenlediği operasyona destek vermek için binlerce kişinin katılımı ile yürüyüş düzenledi.
Kdz. Ereğli Belediyesi önünden başlayan yürüyüş sırasında binlerce kişi “Şehitler ölmez vatan bölünmez” şeklinde sloganlar atarken, zaman zamanda tekbir getirdi. Yürüyüş için dev Türk Bayrağı açılırken, binlerce kişi ellerinde Türk Bayrakları ile Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü. Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Uysal “Dualarımız Afrin’de ki askerlerimiz için” Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal burada halka hitaben yaptığı konuşmasında, Afrin operasyonuna katılan tüm askerler için dua etti. Uysal konuşmasında “Rabbim Afrin Operasyonuna katılan Ordumuzu korusun. Ordumuzu muzaffer eylesin. Rabbin Nöbet tutan hudutlarda sınırlarımızı bekleyen, Güvenlik kuvvetlerimize, polisimize ve askerimize güç ve kuvvet versin. İstiklal Marşı’nda milli şairimizin söylediği gibi ‘Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda, şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda’. Bugün şehitlerimiz için saygı yürüyüşüne bizlerle katıldığınız ve bu alanı doldurduğunuz için başta Sayın Kaymakamım Nazım Madenoğlu olmak üzere, Karadeniz Bölge ve Garnizon komutanımıza siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, muhtarlarımız, Ereğlili hemşerilerime saygı ve hürmetlerimi sunuyorum” dedi.
“Türkiye tarihinde hiçbir zaman zelil olmamıştır” Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise Türkiye’nin tarihin hiçbir döneminde zelil duruma düşmeyeceğini ve Afrin’de de muzaffer olacağını söyledi.

Madenoğlu konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihte hiçbir zaman zelil duruma düşmemiştir. Zeytin dalı operasyonu ile de bir kez daha dosta ve düşmana göstermiştir. Sınırlarımızın güneyinde bir terör devleti kurulmasına asla ve asla müsaade edemezdik. Etmedik, etmeyeceğiz. Orada Devletimizin ve Hükümetimizin aldığı kararla Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri şehit oluyor, gazi oluyor. Ama sonuçta hürriyetimizi, istiklalimizi, geleceğimizi tehlike altına atacak olan birtakım tehlikeleri bertaraf ediyor. Biz orada ve başka yerlerde şehit düşen aziz askerlerimizi ve vatandaşlarımızı yüce Mevlamızın en iyi yerde tutacağını, peygamberler derecesinde bir yerlerde bulunduracağını biliyoruz. Şehitliğin ne derece kutsal, ne derece mukaddes ve her Türk’ün, her Müslüman’ın ne kadar istediğini bildiğimiz bir derece olduğunu herkes ama herkes çok iyi biliyor. Tabi ki oraya giden evlatlarımızın sağ salim dönmesini istiyoruz. Ama şehit olarak döndükleri zaman da onların bu vatana, ailelerine ömür boyu, sülaleler boyu kıyamete kadar bu mertebeyi anlı ve şanlı taşıyacaklarını da biliyoruz.” Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen yürüyüşe Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Karadeniz Bölge Garnizon komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, Ereğli İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Erkan Bülbül, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, MHP Ereğli ilçe başkanı Rahman Demirtürk, BBP Ereğli ilçe başkanı Turabi Çelik, SP ilçe başkanı Musa Kumaş, Belediye ve il genel meclis üyeleri, Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, STK temsilcileri, bazı daire müdürleri ve 2 bine yakın vatandaş katıldı.
Yürüyüş etkinliği yapılan konuşmaların ardından sona erdi. (VK-OA-
14 Şubat 2018 Çarşamba günü yayınlandı