Erdoğan: Osmanlı dağıldığında bu milletin bittiğini sandılar ama...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Mevlana'ya, Yunus'a, Hacı Bektaş-ı Veli'ye, Ahmed-i Hani'ye sahip çıktığımız müddetçe, onların aşkla yoğurduğu medeniyete, sevgiyle inşa ettikleri muhabbete sahip çıktıkça, Allah'ın izniyle bu millet hiçbir şeyden korkmayacak, her dem yeniden doğmaktan da asla usanmayacaktır' dedi.
Cumhurbaşkanı Allah Recep Tayyip Erdoğan 


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana'nın 741. vuslat yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma etkinliğinde konuştu.

Vuslatının 741. yıldönümünde büyük mütefekkir, gönül insanı Mevlena'yı bir kez daha rahmetle yad ettiklerini ifade eden Erdoğan, 'Mekanı inşallah cennet olsun, diyoruz. Bizleri bir Şeb-i Arus'a daha eriştirdiği bu düğün gecesinde, gönülden gönüle, muhabbet etmeyi bir kez daha nasip ettiği için Allah'a sonsuz hamdüsenalar sunuyoruz. Ancak ve ancak aşk ile yazılmış bir eser, 7.5 asır ayakta kalabilir. Mevlana eserlerini öyle bir aşk ile meşk etmişti ki; vuslatından 741 sene sonra dahi bir araya geliyor, onu yad ediyor, onun düğün gecesinde birbirimizle muhabbet ediyor, sohbet ediyoruz' şeklinde konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
17 Aralık 2014 Çarşamba günü yayınlandı