Erdoğan: Ne denli aktif olabilirsiniz?

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın kapanış oturumunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında İslam İşbirliği Teşkilatı için destek bağışları yapılıyor. Liderler kendi ülkeleri adına bağış miktarlarını müzakere etti.
Birleşik Arap Emirlikleri Cumhurbaşkanı İslam İşbirliği Teşkilatı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan 


BU PARA BİLE ÖDENEMİYORSA NE DENLİ AKTİF OLABİLİRSİNİZ?

(Bazı liderlerin bağış miktarları hakkında rakam vermeyip, miktarları ikili görüşmelerde istişare etme isteği üzerine) Erdoğan:

İnancımızda nafile ibadetler gizlidir, farz olan açıktır ki diğerlerini de teşvik etsin. Ya bu bağış sistemi tamamiyle ortadan kaldırılabilir, aidat sistemiyle yürütülebilir. Bakın 56 ülkeden borcu olmayan ülkeleri okuyorum: Afganistan, Cezayir, Azerbaycan, Bahreyn, Endonezya, Irak, Kazakistan, Kuveyt, Malezya, Fas, Umman, Katar, Tunus, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri...Toplam 20 ülke.

Diğer ülkeler aidat ödemelerinde sıkıntısı var. Genel Sekreterliğe ödenmesi gereken rakam 160 milyon dolar. Bu rakamın ödenmemesi durumunda ne denli aktif olabilirsiniz? Görünen o ki başka açıklamak isteyen ülke yok.
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
15 Nisan 2016 Cuma günü yayınlandı