Erdoğan'dan Merkez Bankası'na faiz tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜGİK temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda açıklamalarda bulundu.
Devlet Başkanı Faiz İndirimi Cumhurbaşkanı Merkez Bankası Recep Tayyip Erdoğan 


Genç işadamlarıyla biraraya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda Merkez Bankası'nı sert sözlerle eleştirdi.

19 Ocak'taki Para Politikaları Kurulu toplantısından önce faizle ilgili değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Merkez Bankamız da hakikaten dünyada herkes inerken, bizim Merkez Bankası sağ olsun hala olduğu yerde duruyor. İnmiyor, düşürmüyor, yahu neyi bekliyorsun sen? Şimdi diyebilirler ha, Merkez Bankası bağımsızdır, ben de bağımsızım'' dedi.

Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

MERKEZ BANKASI'NA: YAHU NEYİ BEKLİYORSUN SEN

Bizim insanımız hakikaten çok haysiyetli. Aldığı borcu ödemekte şu anda yüzde 3 sıkıntı var. Böyle bir toplumun içerisinde finans sektörünün riski bile yok denecek noktadadır. Reel sektörde risk bundan çok daha fazladır. Bunu görüyor, dolayısıyla, yüksek faize de kimse ses çıkarmıyor. Merkez Bankamız da hakikaten dünyada herkes inerken, bizim merkez bankası sağ olsun hala olduğu yerde duruyor. İnmiyor, düşürmüyor, yahu neyi bekliyorsun sen? Buyurun petrol fiyatları 45 dolara geldi.

MERKEZ BANKASI BAĞIMSIZDIR DİYEBİLİRLER... BEN DE BAĞIMSIZIM

Azerbaycan Devlet Başkanı buradaydı, biz hesapları 60 dolar üzerinden yaptık. Şimdi burada sıkıntımız var. Yatırımlar konusunda sıkınımız var diyorlar. Orada o 15 doların hesabını yapıyor. E bizim petrolle ilgili bizim bir sıkıntımız yok. Tam aksine lehimize şu anda. Bunun halkımıza dönüşünü yatırımcıya dönüşünü süratla sağlamak lazım. Ey Merkez Bankası daha neyi bekliyorsun. Şimdi diyebilirler ha, Merkez Bankası bağımsızdır, ben de bağımsızım.


Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
16 Ocak 2015 Cuma günü yayınlandı