Enlem ve boylamın lezzet kattığı üzüm bağlarında hasat - EDİRNE

- Bağ bozumu etkinliğinden detaylar - Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen ve Dernek Başkanı Bülent Bacıoğlu ile röportaj - Edirne 'de hasat zamanı gelen bağlarda hasat törenleri düzenlenerek, sonbaharın da tarımsal turizmle canlandırılması ve bağcılık rotalarında turizm hareketliliği yaşanması hedefleniyor - Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen: - "En tatlı, en leziz üzümlerin burada yetişmesinin nedeni, yılın 365 günü en çok güneş ışığının alındığı yer Uzunköprü yani bir anlamda lezzet enlem ve boylamdan kaynaklanıyor"EDİRNE (AA) - Tarih, kültür ve mutfak turizmi ile öne çıkan Edirne 'nin tarım turizminde de söz sahibi olabilmesi amacıyla çalışmalar sürüyor. Edirne 'de bağcılık rotaları oluşturularak özellikle Avrupalı turisti sonbaharda kente çekmek isteyen turizmciler, hem kentin tanıtımı hem de tarımsal (agro) turizmi yerleştirmek üzere programlar hazırlamayı sürdürüyor.Bu kapsamda hasat zamanı gelen bağlarda hasat törenleri düzenlenen kentte, sonbaharın da tarımsal turizmle canlandırılması, bağcılık rotalarında turizm hareketliliği yaşanması hedefleniyor.3. Uzunköprü Kültür, Sanat ve Tarım Festivali kapsamında, geçimin bağcılıkla sürdürüldüğü Yeniköy Mahallesi'nde bağ bozumu etkinliği düzenlendi.
Yöresel kıyafetlerle bağ bozan kadınlar, asmadan ayırdıkları siyah üzümleri davetlilere ikram etti. Dileyenler de bağ makaslarını alıp üzüm hasadına katıldı.
Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, yaptığı açıklamada, dünyanın en lezzetli üzümlerinin Uzunköprü'de yetiştiğini söyledi.

Üzümlerdeki lezzetin ilçenin lokasyonuyla alakalı olduğunu ifade eden İşbilen, "Bu hat üzümün en iyi yetiştiği alanlardan biri. En tatlı, en leziz üzümlerin burada yetişmesinin nedeni, yılın 365 günü en çok güneş ışığının alındığı yer Uzunköprü, yani bir anlamda lezzet enlem ve boylamdan kaynaklanıyor. Yörenin tanıtımına en lezzetli katkıyı sunmak için bağ bozumu etkinliği düzenledik." dedi.
Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu da eski İpekyolu'nda bulunan Yeniköy Mahallesi'nde en geç hasadı yapılan papazkarası üzümünün hasadını turizme katkı sağlaması amacıyla törensel bir havada gerçekleştirdiklerini belirtti.
Edirne 'de tarımsal turizmi daha da çeşitlendirmek amacıyla bu tarz etkinlikleri sıklaştıracaklarını ifade eden Bacıoğlu, "Bunun agro ve gastronomi turizmine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Gelecek yıllarda turizm paketlerine, bu bölgelerde bağ bozumu programları hazırlamayı düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Bağ Bozumu Astronomi İpekyolu Güneş Işığı Sonbahar 

22 Eylül 2018 Cumartesi günü yayınlandı