'Enkaz altında hala onlarca insan var' - PALU

"Enkaz altında hala onlarca insan var" - PALU - Yıkılan Yallow Köprüsü - Arama - kurtarma çalışmaları - Yıkılan 5 katlı AVM - Yıkılan Batiurrahman Mescidi - Tsunami ile sürüklenen araçlar - Yıkılan yollar - Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Endonezya Koordinatörü Bayram Numan Köksal ile röportaj - Depremzede Dewa Satpol ile röportaj - Detaylar"Enkaz altında hala onlarca insan var" - Endonezya 'nın Sulawesi Adası'ndaki deprem ve ardından oluşan tsunamide zarar gören Palu, Donggala ve Sigi kentlerinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor - Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Endonezya Koordinatörü Köksal: - "Enkaz altında hala onlarca insan var. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor, ama yetersiz. Her geçen gün ümitler tükeniyor" - Depremzede Dewa Satpol: - "Çok sayıda insanın öldüğüne tanıklık ettim, ama elimden bir şey gelmiyordu"PALU (AA) - Endonezya 'nın Sulawesi Adası'nda geçen hafta meydana gelen deprem ve ardından oluşan tsunamide zarar gören Palu, Donggala ve Sigi kentlerinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.Bölgede, Endonezya Ulusal Arama ve Kurtarma Kurumunun (BASARNAS) yanı sıra aralarında Türkiye, Hindistan, Pakistan, Malezya'nın da olduğu çok sayıda ülkeden gelen arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.Palu kentinde özellikle 3 binden fazla evin yıkıldığı Petobo ve Balaroa bölgesinde arama çalışmaları sürerken, Donggala ve Sigi kentlerinde alışveriş merkezleri ve yüksek katlı bina enkazlarında arama kurtarma çalışmaları yoğunlaştırıldı.Hastane morglarında yer kalmadığı için cesetler fotoğraflandıktan sonra toplu mezarlara gömülüyor.Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Endonezya Koordinatörü Bayram Numan Köksal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede dağıttıkları insani yardımların yanı sıra arama kurtarma çalışmalarına da katıldıklarını söyledi.

Enkaz altından şu ana kadar bin 500'ü aşkın cesedin çıkarıldığını aktaran Köksal, şöyle devam etti:"Geçen hafta cuma günü yaşanan deprem ve beraberindeki tsunaminin ardından dernek olarak depremin merkez üssü olan Palu'dayız. Şehir neredeyse tamamen yıkılmış. Köprüler, hastaneler, okullar, restoranlar yıkılmış. Enkaz altında hala onlarca insan var. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor, ama yetersiz. Her geçen gün ümitler tükeniyor. Şehirde elektrik, su ve telefon bağlantısı kısıtlı." - "Elimden bir şey gelmiyordu"Çok sayıda arkadaşını depremde kaybettiğini belirten Dewa Satpol ise, "Deprem olduğu anda tüm evlerin yıkıldığını gördüm. Çok kötü ve korkunç bir andı. Motosikletle işe gittiğim esnada deprem olduğuna şahit oldum ve çok sayıda insanın öldüğüne tanıklık ettim, ama elimden bir şey gelmiyordu." dedi.
Ülkenin kuzeyindeki Sulawesi Adası'nda, Palu Körfezi'nin 27 kilometre kuzeyinde, 28 Eylül'de, ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS) verilerine göre 7,5 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, ardından Donggala ve Palu kentlerini tsunami vurmuştu.
Alışveriş Hastane Muhabir Tsunami İnsani Yardım 

7 Ekim 2018 Pazar günü yayınlandı