'Engelsiz Yarınlara Sürüyoruz' Projesi - MUĞLA

"Engelsiz Yarınlara Sürüyoruz" Projesi - MUĞLA - Klasik otomobillerin okula gelmesi - Öğrencilerin otomobillere yerleştirilmesi - Öğrencilerin otomobillerle şehir tuuru atması - Turkish Classic Car Murat 124 kurucusu İbrahim Çelik, açıklamsı - Okul Müdürü Muhammet Mercan, açıklaması - Engelli öğrencilerin açıklamasıMUĞLA (AA) - Milas ilçesinde faaliyet gösteren Turkish Classic Car Murat 124 ve Milas Off Road grupları, "Engelsiz Yarınlara Sürüyoruz" Projesi kapsamında klasik araçlarıyla engelli öğrencilere şehir turu attırdı.Gruplar, sabah saatlerinde Menteş Remzi Ozan - Mehmet Kadıoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Okulunda öğrencilerle buluştu. 50 engelli öğrenci, aileleriyle bindikleri 50 klasik otomobille ilçe merkezinde şehir turu attı.Turkish Classic Car Murat 124 kurucusu İbrahim Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin Menteş Remzi Ozan - Mehmet Kadıoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğrencilerine yönelik düzenlendiğini söyledi.

Engellilerin sadece yılın belirli dönemlerinde hatırlanmalarını doğru bulmadıklarını belirten Çelik, "Biz, engelli bireylerin ve ailelerinin yalnız bir gün, bir hafta değil, 365 gün hatırlanmasını istiyoruz. Bu nedenle böyle bir etkinlik gerçekleştirdik.” dedi.
Projenin grup üyeleriyle bu kapsamda hazırlandığını anlatan Çelik, Milas Off Road Grubu Başkanı Nevzat Geçgil ve grup üyelerinin de kendilerine destek verdiğini dile getirdi.Okul Müdürü Muhammet Mercan da 2013 yılında eğitime başladıklarını söyledi.

Toplumda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarına işaret eden Mercan, “Hepimiz bir engelli adayıyız. Bu nedenle sürekli bu tür etkinliklerle toplumda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz çok mutlu oldu. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Programa Muğla ’nın yanı sıra İzmir, Manisa ve Aydın’dan gelen klasik otomobiller de katıldı.

Farkındalık Klasik Otomobil Farkındalık Yaratma Engelli Öğrenciler Engelli Öğrenci 

18 Şubat 2018 Pazar günü yayınlandı