Engellilerin bir günlük temsili askerlik heyecanı - DÜZCE

- Engellilerin bir günlük temsili askerlik heyecanı - Törenden detaylar Düzce 'de engelliler bir günlük temsili askerlik yaptı.DÜZCE (AA) - Engelliler Haftası dolayısıyla Düzce İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi.
Törende, 63 engelli asker, kamuflajlarını giyerek yemin etti. Düzce Alay Komutanı Vekili Mustafa Çetinkaya, yaptığı açıklamada, her vatan evladı gibi engelli gençlerin de bugün asker olma gururunu yaşadığını belirtti.
63 vatan evladının askerlik heyecanına ortak olduklarını ifade eden Çetinkaya, şöyle konuştu:"Bir kısmı doğuştan bir kısmı ise sonradan geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamın bu cilvesi ile yaşamak zorunda kaldı ancak yaşama sımsıkı sarıldılar. Bu yemini eden evlatlarımız, onlara ihtiyaç olduğunda her vatan evladı gibi millet ve vatan aşkı ile dolu yürekleri ile topraklarımız için canını esirgemeyecektir."Çetinkaya, kalpleri vatan için çarpan engelli gençlerin Düzce 'nin gururu olduğunu sözlerine ekledi.Konuşmanın ardından protokol üyeleri engelli askerlere terhis belgelerini verdi.Programa, Düzce Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve engelli askerlerin aileleri katıldı.

Engelli Genç Doğuş Engelli Asker 

11 Mayıs 2018 Cuma günü yayınlandı