Engellilerin askerlik heyecanı - BURSA

- Saygı duruşu - Askerlik yemini - Jandarma Özel Harekat gösterisi - Bursa İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Ercan Yavuz konuşmasıEngellilerin askerlik heyecanı - Bursa ve Eskişehir'de engelliler temsili olarak bir gün askerlik yapmanın heyecanını yaşadıBURSA (AA) - Bursa ve Eskişehir'de engelliler bir günlük temsili askerlik yaptı."Engelliler Haftası" dolayısıyla Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kışlası Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen yemin törenine 41 engelli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından engelliler, ellerini Türk bayrağı ve silahların üstüne koyup yemin etti. Bursa İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Ercan Yavuz, törende yaptığı konuşmada, askerlik yapmanın onur vesilesi olduğunu söyledi.

Silaha alınmaları mümkün olmayan engellilerin bu haklarını sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla töreni düzenlediklerini belirten Yavuz, şunları kaydetti:"Jandarma saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen bu gençlerimiz, heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giymiş ve kahraman Mehmetçik olarak karşınızda gurur ve onurla durmaktadır. Askerlik, her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Sizler üniformalar ve edilen yemin ile tam bir asker olacaksınız. Bugün kısa da olsa sizlere askerlik görevi yapmanın hem maddi hem de manevi hazzını yaşatmaktan ve Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz."Daha sonra Jandarma Özel Harekat tarafından bir gösteri sunuldu.Gençler, törenin ardından aileleri ve komutanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. - EskişehirEskişehir'de 35 engelli için 1. Ana Jet Üs Komutanlığında düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Eskişehir ve Bilecik'ten gelen 35 engellinin yemin töreni gerçekleştirildi.
1. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Erdoğan Gür, törendeki konuşmasında 1111 sayılı Askerlik Kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan vatandaşların, bu hak ve ödevlerini sembolik şekilde yerine getirmelerini sağlamak amacıyla etkinliğin düzenlendiğini belirtti.
Engelli askerlerin silah, bayrak ve namus üzerine yemin ederek, gerektiğinde vatan için canlarını seve seve feda edeceğine söz verdiğini vurgulayan Gür, şöyle konuştu:"Sizler bu kutsal görevi yerine getirmek üzere ant içerek göreve başlamış bulunmaktasınız. Bu görevi bir vatan borcu bilip katılmanızdan dolayı sizleri kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Burada geçirdiğiniz bir günlük sürenin, komutanlığı ve askerlik mesleğini tanımanız açısından güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Her Türk asker doğar ve her anne baba çocuklarının asker olmasını gönülden ister. İşte bugün asker ocağına gönderdiğiniz kınalı kuzularınız için bu dileğinizin gerçekleştiğine hep beraber şahit olduk. Çocuklarınız artık bu şerefli yuvanın birer ferdi ve yüce Türk milletinin askerleri oldular, onlarla gurur duyabilirsiniz."Yemin eden askerlerden Buğra Koçak, "Çok mutlu oldum. Asker olduğum için çok sevinçliyim. Herkese teşekkür ederim." dedi.
Baba Veysel Koçak da oğlunun yemin etmesinden gurur duyduğunu dile getirerek, "Türk Silahlı Kuvvetlerine çok teşekkür ediyorum bizlere bu duyguyu yaşattığı için. Allah herkese nasip etsin. Buğra'nın en büyük hayali asker olmaktı. Onu bugün gerçekleştirdi." diye konuştu.
Etkinlik, askerlerin aileleriyle fotoğraf çektirmesinin ardından sona erdi.
Kınalı Yemin Töreni Saygı Duruşu Hatıra Fotoğrafı Ali Asker 

11 Mayıs 2018 Cuma günü yayınlandı