Engelliler bu eğitim merkezinde toplumla buluşacak

Açılış töreninden görüntüler
Açılış Töreni Engelli Vatandaş Dans Gösterisi Engelli Öğrenciler Engelli Öğrenci 

-Kocaeli BÜyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun konuşması
-Vali Hüseyin Aksoy'un konuşması
-Öğrencilerin dans ve semazen gösterisi
-Sınıfların gezilmesi
-Müzik sınıfının öğrencilerinin gösterisi
-El sanatları öğrencilerinin Afrin için çalışma yapması
-Toplu fotoğraf Çektirilmesi
-Detay

( KOCAELİ -HD)- Kocaeli Büyükşehir’den engellileri toplumla buluşturacak büyük proje- Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi, düzenlenen törenle açıldı KOCAELİ

- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli vatandaşların toplumsal yaşamla bütünleştirlmesi hedefiyle yapılan Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde öğrenciler, düzenlenen açılış töreninde yeteneklerini sergilediler. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit’te inşa edilen Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nin yapımı tamamlandı. 48 engelli öğrencinin eğitim göreceği Engelsiz Yaşam Merkezi, düzenlenen tanıtım töreni ile kapılarını açtı. İzmit, Başiskele ve Kartepe’den gelen engelli öğrencilerin eğitim göreceği Engelsiz Yaşam Merkezi’nde öğrenciler, müzik, el sanatları, bireysel eğitim ve sahne sanatları başta olmak üzere 12 farklı atölyede eğitim alacaklar. Engelli öğrencileri toplumsal yaşamla buluşturmayı hedefleyen Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir belediyesi Başkanı Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi genel Sekreteri İlhan Bayram, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda öğrenci ile velinin katılımıyla gerçekleşti. Öğrenciler açılış töreninde kısa süre önce almaya başladıkları eğitimlerden kazandıkları becerileri katılımcılarla paylaştı. Drama ve halk oyunları atölyesinde aldıkları eğitimler ile kısa bir dans gösterisi yapan öğrenciler, katılımcılar tarafından büyük alkış aldılar. “Engelli kardeşlerimizi kendimiz olarak, ailelerimizin bir ferdi olarak görüyoruz” Öğrenciler tarafından hazırlanan semazen gösterisi ile başlayan açılış törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Karaosmanoğlu, engelliler için üzerlerine düşen görevleri yerine getirmek için çalıştıklarını ifade ederek, “Engelli kardeşlerimiz bizim hayatımızın bir parçasıdır. Hepimizin çok az ya da çok fazla engelleri vardır. Önemli olan kalbimizde bir engel olmasın, sevgi dolu olun. Siz inanın Dünya’da hiçbir engel kalmaz ve bütün engelli kardeşlerimizin de çalışarak, inanarak kendi kendine yetebilir hale gelebilir. Onun için sadece devletin, bakanlıkların çalışması yetmiyor. Yerel yönetimlerin de destek olması, bizzat işin içinde olması gerekir. Bunun için biz engelli kardeşlerimizi kendimiz olarak, ailelerimizin bir ferdi olarak görüyoruz. Ben de bu ailenin bir ferdiyim. Derdiniz varsa hepimizin derdidir, sevinciniz varsa o da hepimizin sevincidir. Onun için engelli kardeşlerimizin ailelerinin desteği ile kendisine yeterli bir hale gelebilmesi ona güven verecektir. Başkasına muhtaç olmadan yemek yiyebiliyorsa, su içebiliyorsa bunu eğiteceğiz, geliştireceğiz. İşte bu mütevazi merkezimizi onun için açtık” dedi.
“Engellilerimize bu tür merkezlerin vereceği eğitimler ve katkılar da oldukça önemlidir” Daha sonra konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “Bugün burada Kocaeli Büyükşehir tarafından yapımı tamamlanan Cemil Meriç Engelli Merkezi’ni açmak için bir aradayız. Toplumumuzun yüzde 12’sini engelli vatandaşlarımız oluşturmaktadır. Engellilerimizin toplumla buluşmaları, ekonomik ve sosyal yaşam içerisinde yer almaları büyük önem taşıyor. Eğitilebilir ve geliştirilebilir durumda olabilir engellilerimizin Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okullarımıza da veya kaynaştırma sınıflarında eğitimlerine devam ediliyor. Eğitime katılamayacak engellilerimizin de toplumla kaynaşmalarının sağlanması ve onların günlük yaşama taşımaya bu tür merkezlerin vereceği eğitimler ve katkılar da oldukça önemlidir. Büyükşehir Belediyemiz’in önderliğinde oluşturulan eğitim merkezleri de engellilerimizin hayatla bütünleşmeleri, ekonomik ve sosyal yaşamla kaynaşmaları oldukça önemli katkılar sunacaktır” diye konuştu.
Öğrenciler Afrin için çalışma yaptı Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri, eğitim merkezini gezdiler. Tek tek sınıfları dolaşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, öğrencilerle çeşitli etkinliklere katıldılar. El sanatlarını atölyesini de ziyaret eden Aksoy ve Karaosmanoğlu, öğrenciler tarafından Afrin Harekatı için yapılan özel çalışmaları inceledi. Öğrencilerin sorunlarının, isteklerinin dinlenmesi ile devam eden tören, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
7 Şubat 2018 Çarşamba günü yayınlandı