Engelli öğrenciye evde eğitim - HATAY

- Detay - Karakese Ortaokulu Müdürü Mehmet Ali Gözen'in açıklaması - Öğrenci Uğur Özbay'ın açıklaması - Baba İdris Özbay'ın açıklamasıEngelli öğrenciye evde eğitim - Hatay 'da geçirdiği trafik kazası sonucu kısmi felç kaldığı için okula gidemeyen öğrenciye, öğretmenleri evinde ders veriyorHATAY (AA) - Hatay 'ın Dörtyol ilçesinde, geçirdiği trafik kazası sonucu kısmi felç kaldığı için okula gidemeyen öğrenciye, öğretmenleri evinde ders veriyor.Geçtiğimiz yıl geçirdiği motosiklet kazası sonrası kısmi felç kalan Dörtyol Karakese Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Uğur Özbay (15), rahatsızlığı sonucu devam edemediği eğitimine öğretmenlerinin sayesinde yeniden başladı.
Okulda görevli 10 öğretmen, okuldaki ders saatleri dışında Uğur'un evine giderek yarım kalan eğitimini sürdürmesi için çaba gösteriyor.Okul Müdürü Mehmet Ali Gözen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zeki ve çalışkan bir öğrenci olan Özbay'ın, bir dizi geçirdiği operasyonlar sonucunda kısmi felç geçirdiğini ve bundan dolayı okulundan uzak kaldığını söyledi.

Öğrencilerinin, eğitiminin yarım kalmasını istemedikleri için okul öğretmenleriyle evde eğitimini sürdürmek için kollarını sıvadıklarını ifade eden Gözen, "8. sınıf öğrencimiz çalışkanlığıyla kendisini kanıtlamıştır. Tedavisi uzun süreceği için okuluna gelemiyor. Öğretmenlerimiz öğle arası veya mesai saatleri sonrasında ,öğrencimizin evine giderek derslerini veriyor" dedi.
Baba İdris Özbay' da öğretmenlerin, oğlunun eğitimi için fedakarlık göstererek evlerine gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, teşekkür etti.Evinde eğitimini sürdüren Uğur Özbay ise öğretmenlerinin tedavisi süresince, kendisini hiç yalnız bırakmadıklarını dile getirdi.Özbay, eğitimine devam etmesini sağlayan öğretmenlerinin, yüzünü kara çıkarmayacağını vurgulayarak, hedefinin iyi bir fen lisesini kazanmak olduğunu sözlerine ekledi.
Evde Eğitim Trafik Kazası Öğretmenler Motosiklet Kazası Kısmi Felç 

3 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı