Engelli kadın ağzıyla yaptığı resimlerin gelirini Mehmetçiğe bağışlayacak

Narin Işık tekerlekli sandalye ile görüntüsü
Alışveriş Bedensel Engelli Kışla Alışveriş Merkezi Tekerlekli Sandalye 

-Narin Işık'ın resim yapması
-Narin Işık ile röportaj
-Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ile röportaj
-Sergiden detay görüntüler

( YOZGAT ) YOZGAT

- Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan Narin Işık, ellerini kullanamadığı için ağzıyla yaptığı yağlı boya tablolarını açtığı sergide satışa sunarak elde edilecek geliri Afrin'de mücadele eden askerlere katkıda bulunmak amacıyla Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacak. Yozgat'ta bedensel engelli Narin Işık, ellerini kullanamadığı için ağzıyla yaptığı yağlı boya resimlerinden oluşan bir sergi açtı. Bir alışveriş merkezinde düzenlenen serginin açılışını Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ile birlikte yapan Narin Işık sergiden elde edilecek geliri Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacağını söyledi.

Hayatı boyunca defalarca sergi açtığını ama 20 gün içinde tasarlayıp açtığı serginin Afrin operasyonuna katılan Mehmetçiğe destek olması amacıyla gerçekleştirdiğini belirten Narin Işık, "Afrin operasyonuna katılan Mehmetçiğimiz 'bizi beklemeyin hedefimiz kızıl elma' dedi.
Ben o Mehmetçikleri bekliyorum ve bu sergimi Mehmetçikler adına yapıyorum. Allah kısmet eder Mehmetçiğimiz sağ salim vatanımıza dönerlerse onlara tekrar bir sergi yapacağım ve sergimin tamamını Mehmetçiğimize hediye edeceğim. Ben onları bekliyorum. Onların hepsi gitsin ve geri dönsün. Bin tane Amerika olsun bizim bir tanemiz bin tanesine yeter. Ben şuanda vücudumun hiçbir tarafını kullanamıyorum ama kalbim yüreğim dualarım Mehmetçiklerin yanında savaşıyorum" dedi.
Narin Işık'ın ellerini kullanamadığı için ağzına aldığı bir fırça ile resim tablo yaptığını belirten Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, "Narin Işık, Suriye harekatından dolayı Mehmetçik Vakfı'na destek vermek amacıyla böyle bir sergi hazırladı ve bizde sergini açılışına geldik. Ben kendisini tebrik ediyorum. Bunlar hem tarihe not düşülecek hem de ülkemizde yaşayan insanlarımızın ordumuza devletimizin ne kadar yanında olduğunu gösterecek engellisinden engelsiz olanına kadar herkesin burada destek verdiği bir çalışmadır. Bu çalışmaların biz yanında oluyor destekliyoruz. Asıl alkışlanması gereken buradaki engelli kardeşimizin tüm zorluluklara rağmen böyle bir çalışmayı yapmış olması" diye konuştu.

12 Şubat 2018 Pazartesi günü yayınlandı