Engelli gençlerin 1 günlük askerlik heyecanı

Detay görüntüler
Ölümsüz Terörle Mücadele Askeri Tören Helikopter Engelli Asker 

-2. Ordu Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu konuşma

( MALATYA ) MALATYA

- Malatya’da engelliler 1 günlüğüne temsili askerlik yaptı. Altay Kışlasında yapılan temsili askerlik töreninde 21 engelli birey asker olmanın heyecanını yaşadı. Malatya Altay Kışlasında engellilere yönelik temsili askerlik töreni yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan törende, temsili askerlik yapan engelliler toplu halde And İçme Törenini gerçekleştirdi. And içen askerler daha sonra toplu halde mekanik nişancılık yarışmasına katıldı.
Tüm engelli askerler başarılı sayıldı. Törende 2. Ordu Komutanlığı bünyesine katılan milli helikopter Atak Helikopterin şovu ise izleyenleri büyüledi. Törende bir konuşma yapan 2. Ordu Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, 2. Ordu Komutanlığının bir yandan hudut güvenliğini tesis ederken bir yandan da terörle mücadele harekatını başarı ve kararlılıkla sürdürdüğünü belirterek “Geçtiğimiz yıl Fırat Kalkanı Harekatını bu yıl da Zeytin Dalı Harekatını başarıyla tamamlamıştır” dedi.
Anayasanın 72. maddesi gereğince vatan hizmetinin her Türk’ün hakkı ve ödevi olarak düzenlendiğini ifade eden Kocaoğlu, “Askerlik mükellefiyeti asker millet kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eden Türk ulusu için bir onur vesilesidir. Askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömür boyu yaşamaktadır” diye konuştu.
Kocaoğlu’nun konuşmasının ardından askeri tören yapıldı. Çocuklarının asker olmasının gurunu yaşayan aileler bu anı ölümsüzleştirdi. Törenin sonunda 2. Ordu Komutanlığı Kara Hava Alaycılık bünyesine bağlı Atak Helikopteri gösteri yaptı. Törene 2. Ordu Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, 2. Ordu Harekat Kurmay Yar Başkanı Tuğgeneral Hançeri Sayat ve engellilerin yakınları katıldı.

11 Mayıs 2018 Cuma günü yayınlandı