Engelli gençlere asker kınası yakıldı - ANKARA

- Kına eğlencesinden detaylar Adana 'da engelli gençlere asker kınası yakıldı - Adana 'da asker kamuflajı giyen 30 engelli gence asker kınası yakıldıADANA (AA) - Adana 'nın Yüreğir Belediyesi tarafından engelli gençler için asker kına eğlencesi düzenlendi.
İlçedeki Kına Konağı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, engelli gençlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Herkesin birer engelli adayı olduğunu ifade eden Başkan Çelikcan, sevgiye engel olmadığının altını çizdi.İnsanın severse her şeyi başarabileceğini vurgulayan Çelikcan, şöyle konuştu:"Ben bu yavrularımızı özel insanlar, ailelerini de özel aileler olarak görüyorum. Bugün de erkek çocuklarımız için asker kınası yakmak istedik. Kına aslında mutluluktur, sevgidir. Askerlik kınası bizim geleneğimizde çok önemli yer tutar. Çocuklarımızı kınalayarak vatan millet sevgisi adına askerliğe göndeririz."Konuşmaların ardından askeri kamuflajlarını giyen engelli gençler, davul zurna eşliğinde halay çekip oyun oynadı.Ardından "en büyük asker bizim asker" sloganıyla 30 engelli gence aileleri tarafından asker kınası yakıldı.
Engelli Genç Engelli Aday Davul Zurna 

3 Kasım 2018 Cumartesi günü yayınlandı