Engelli gencin darbedilmesi - ADANA

- Olayın taraflarından Ahmet Günsel'in gazetecilere açıklama yapması - Olayın taraflarından Çağrı Can Çay'ın gazetecilere açıklama yapması - Ahmet Günsel ve Çağrı Can Çay'ın tahliye oldukdan sonra aileleri tarafından karşılanması Adana 'da engelli gencin darbedilmesi - İşitme engelli Acun'u dolmuşta darbettikleri gerekçesiyle 1 yıl 10'ar ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edilen sanıklardan Günsel ve Çay, yaşananlardan dolayı özür dilediADANA (AA) - Adana ’da işitme engelli Agit Acun'u dolmuşta darbettikleri gerekçesiyle ilk duruşmada 1 yıl 10'ar ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edilen sanıklardan Ahmet Günsel ve Çağrı Can Çay, yaşananlardan dolayı pişman olduklarını ve özür dilediklerini bildirdi.Üniversite öğrencisi Günsel, gazetecilere yaptığı açıklamada, o gün arkadaşlarıyla dolmuşta yolculuk yaptığını ve Agit Acun’un kendilerinden sonra araca bindiğini söyledi.

Acun’un dolmuşta arkasına dönüp iki üç kere işaret yaptığını iddia eden Günsel, "Böyle bir olayla adımın anılmasından ötürü pişmanım. Kamuoyundan özür diliyorum." dedi.
Kavgaya karışan Çay ise Acun'un engelli olduğunu bilmediklerini aktararak, "Yine de hatalıyız. Çünkü kavga etmek iyi bir şey değil .Tüm Türkiye’den bu olay için özür dileriz. Biz öğrenciyiz, böyle şeylerle işimi olmaz. Ben hayatta karakol yüzü görmedim.'' ifadesini kullandı.Eminağa Caddesi'ndeki evine gitmek için dolmuşa binen işitme engelli Agit Acun, araçta tanımadığı kişiler tarafından darbedilmişti. Darp raporu alan Acun'un şikayeti üzerine polis ekipleri araştırma başlatmış, aracın güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesi sonucu gözaltına alınan şüpheliler hakkında "kasten yaralama" suçundan dava açılmıştı.Sanıklar Ahmet Bedir, Ahmet Günsel, Çağrı Can Çay 1 yıl 10'ar ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edilmiş, tutuksuz sanık İsmail K'nin ise beraatına karar verilmişti.
İşitme Engelli Kamera Güvenlik Kamerası Hapis Cezası Polis Ekipleri 

16 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı