Engelli genç kızın doğum günü sevinci

Doğum günü pastasının gelmesi
Engelli Çocuk Doğum Günü Fizik Tedavi Doğum Günü Partisi Engelli Vatandaş 

-Kızın mumları üflemeden önce dilek tutması
-Kızılay Gönüllüleri ve engelli arkadaşlarıyla birlikte oynaması
-Engelli Nevin Özgür ile Röp.
-Engelli Annesi Nafiye Özgür ile Röp.
-Özel fizik tedavi merkezi kurucu müdürü Semra Öztürk ile röp.

( TOKAT ) TOKAT

- Tokat'ta engelli Nevin Özgür isimli genç kız, doğum gününü kendisi gibi engelli arkadaşlarıyla birlikte kutladı. Özgür mumları üflemeden önce, yaşamının hep bu şekilde mutlu geçmesini diledi. Tokat'ta özel bir fizik tedavi merkezinde yapılan doğum günü partisine Nevin Özgür ile birlikte tedavi gören engelli arkadaşları ve aileleri katıldı.
Kızılay Tokat Şubesi gönüllülerinin de bulunduğu partide engelli vatandaşlar pasta kesimi ve hediyeleşmenin ardından çalınan oyun havaları eşliğinde dans ederek eğlendi. Kendisi için hazırlanan bu özel gün için annesi Nafiye Özgür'e teşekkür eden Nevin Özgür mutluluğunu annesini öperek gösterdi. Türk Kızılayı Tokat Şubesi Gönüllüleri tarafından parti alanına getirilen pastanın üzerindeki mumları üflemeden önce Nevin'den bir dilek tutulması istendi. Mumların söndürülmesi sonrasında ne dilek tuttuğu sorulan Nevin Özgür, günlerinin hep bu şekilde mutlu geçmesini dilediğini söyledi.

Arkadaşlarından gelen hediyeleri mutlulukla kabul eden Nevin Özgür, çalınan oyun havaları eşliğinde, Kızılay Gönüllüleri ve arkadaşlarıyla birlikte uzun süre dans etti. Nevin Özgür: "Düzenlemeyi yaptığı için anneme teşekkür ederim. Pasta üfledim evde dolma sardık. Dolma sardılar annem ile Safiye Halam. Pasta yaptık, börek yaptık. Onları süsledik buraya getirdik" dedi.
2 buçuk yaşında geçirdiği ateşli bir hastalık sonrasında kızı Nevin Özgür'ün engelli olduğunu söyleyen 40 yaşındaki anne Nafiye Özgür, engelli çocuk sahibi annelere, ne olursa olsun çocuklarını evlerde kapalı tutmamalarını tavsiye etti. Özgür: "Biz engelimizle de mutluyuz. Ne olursa olsun engelli çocuklar evlerde kapalı kalmasın. Topluma çıkarsınlar. Benim kızım herhangi bir mekana da girse orada nasıl oturup kalkması gerektiğini, nasıl davranması gerektiğini çok iyi biliyor. Sürekli her yere de götürüyorum. Lüks olsun, 2'inci sınıf, 3'üncü sınıf hiç fark etmiyor. Her türlü ortama sokuyorum. Ki güzel zaman geçirsin mutlu olsun. Zaten yüzünden de belli. Bu organizasyonu da tek başıma kendim yaptım. Arkadaşlarımızla mutluyuz. Güzel yani. Engelli olmak engel değil diyorum ben" dedi.
Nevin Özgür'ün tedavi gördüğü ve doğum günü partisini gerçekleştirdiği özel fizik tedavi merkezinin kurucu müdürü Semra Öztürk, anne Nafiye Öztürk'ün engelli çocuğu için devletten aldığı bakım ücretinin tamamını çocuğu için harcadığını söyleyerek bu durumun herkes için örnek olması gerektiğini söyledi.


18 Aralık 2017 Pazartesi günü yayınlandı