Engelli çocukların tek iletişim aracını çalan hırsızlar kamerada

Hırsızın eve girişi ve çıkışı
Engelli Çocuk Zihinsel Engelli Çocuklar Güvenlik Kamerası Banka Kredisi Asgari Ücret 

-Çocuk ve anneden görüntü
-Annenin röportajı
-Çocuktan görüntüler
-Detaylar

( İSTANBUL -ÖZEL)- Zihinsel engelli çocuklarıyla bağlantı kurma aracını hırsızlar çaldı- Engelli çocukların telefonunu çalan vicdansız hırsız kamerada İSTANBUL

- Bahçelievler’de asgari ücretle geçimini sağlayan Filiz Gürbüz'ün evine giren hırsız, kadının zihinsel engelli çocuklarıyla tek bağlantı aracı olan telefonu çalarak kayıplara karıştı. Vicdansız hırsızın eve girdiği ve çıktığı o anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 13 Temmuz günü sabah 06.30 sıralarında Bahçelievler Siyavuşpaşa Mahallesi'nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, asgari ücret karşılığında yaşlı bir kadına bakarak zihinsel engelli 2 çocuğuyla birlikte geçimini sağlayan 46 yaşındaki Filiz Gürbüz evine hırsız girmesiyle hayatının şokunu yaşadı. Sabah erken saatlerde kapıyı zorlayarak giren hırsız, evin altını üstüne getirirken, engelli çocukların cebindeki paraya kadar her şeyi çalarak kayıplara karıştı. Hırsız, engelli çocukların tek iletişim aracını çaldı Eve giren hırsız Filiz Gürbüz ile çocukları Batuhan ve Osman Gürbüz’ün uyuduğu sırada evin altını üstüne getirdi. Her yeri dağıtan vicdansız hırsız, Filiz Gürbüz’ün bir gün önce aldığı maaşından geriye kalan bin 250 lirayı ve çocukların cep telefonunu çaldı. Zihinsel engelli Batuhan uyandığı sırada evin dağınık olduğunu görünce korkuyla annesini uyandırdı. Gördükleri karşısında şoka uğrayan kadın ne yapacağını şaşırmış vaziyette yardım bekliyor. Vicdansız hırsızın evi girişi ve çıkış anları kamerada Zihinsel engelli çocukların telefonunu çalarak kayıplara karışan hırsızın eve girdiği anlar çevrede bulunan güvenlik kamerasına yansıdı. Kameraya yansıyan görüntülerde, hırsızın önce evin önünden geçip bir süre sonra eve girdiği, sonrasında da çıktığı ve kamerayı fark edince eliyle kapatmaya çalıştığı görülüyor. “Ben işe gittiğim zaman tek ulaşım yolumu elimden aldılar” Kendisini zihinsel engelli çocuğunun uyandırdığını söyleyerek gözyaşlarıyla olayı anlatan anne Filiz Gürbüz, “Batuhan uyanarak anne ev dağılmış deyip beni uyandırdı. Bir anda yatağımdan fırladım ve her yer dağıtılmış. Çantamda banka kredisi için ayırdığım bin 250 lira para vardı o çalınmış. Çantamı didik didik aramış ve araya atmış. Hiçbir şeyi düşünmüyorum, sadece çocuklarıma ulaşım yolum olan telefonu çalışmışlar. Benim evimde plazma yok, bir şey yok. Ben zor durumda olan ve tek başıma çocuklarımı büyüten bir anneyim. Nasıl olur da benim engelli çocuklarımın telefonunu götürür. Ben işe gittiğim zaman tek ulaşım yolumu elimden aldılar. Ben zaten boğazıma kadar borçluyum, bu bana yapılmazdı ne olursunuz bana yardımcı olun. Benim ikinci bir telefon alacak ne gücüm nede kudretim var” dedi.
“Çocuklarıma ulaşım yolum bu telefonlar ne olursunuz bana yardım edin” Çocuklarında zihin geriliği var diyerek konuşmasını sürdüren Gürbüz, “Benim çocuklarımda zihin geriliği var. Her an ben çocuklarıma onlarda bana ulaşmaları lazım. Ben tek başıma çalışıp çocuklarımı büyüten bir anneyim. Ne olursunuz bana yardım edin. Hangi vicdanla yaptı. Hem zor durumdayım, hem de ikinci bir telefon ben çocuklarıma alamıyorum. Çok zor durumdayım, şu an çantamda 50 liram var başka da param yok. Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum ne olursunuz bana yardım edin. Ben parayı istemiyorum, ben onu kazanır yine öderim. Ama çocuğumun telefonunu bana verin, çocuklarıma ulaşım yolumu bana verin. Ben dilenci değilim ama çocuklarıma ulaşım yolum bu telefonlar ne olursunuz bana yardım edin, sizden tek dileğim bu” diyerek yardım istedi.
20 Temmuz 2018 Cuma günü yayınlandı