Engelli çift çocuklarını okutabilmek için yardım bekliyor

Evin dıştan görüntüsü
Engelli Çift Ders Çalış Uttu Bedensel Engelli 

-Aksu ailesinden detay
-Evin içersindeki çatlaklıklarından detaylar
-Tavanın çökmesi
-evin içinden detaylar
-Şehmus Aksu ders çalışmasın detay
-Şehmus Aksu'nun annesinin ağlaması
-Şehmus Aksu röportaj
-Şehmus Aksu duygulanması ve ağlaması

( BATMAN ) BATMAN

- Batman’da engelli çift, okuttukları 4 çocukları için kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Batman kent merkezi Cudi Mahallesi 3529. Sokakta ikamet eden bedensel engelli Abdullah ve Saliha Aksu’nun çiftinin 4 çocukları eğitimlerine devam edebilmek için yetkililerden gelecek yardımı bekliyor. Aksu ailesinin 4 çocuğundan biri olan 14 yaşındaki Şehmus Aksu, anne babasının engelli olduğunu ancak annesine engelli maaşı bağlanmadığını belirtti.
Babasının 3 ayda bir aldığı engelli maaşı ile hayatlarını sürdürmeye çalıştıklarını söyleyen 8’inci sınıf öğrencisi Şehmus Aksu, evlerinin her yerinin çatlaklar içinde olduğunu ve her an tavanın başlarına yıkılma tehlikesi ile yaşadıklarını belirtti.
"Okumak istiyoruz" Okumak istediğini söyleyen Şehmus Aksu, “Biz dört kardeşiz büyük ablam üniversiteye gidiyor. Diğer ablam üniversiteye hazırlanıyor. Ben ve küçük kardeşim okula gidiyoruz. Kardeşim 1’inci sınıfa gidiyor, ben 8’inci sınıfa gidiyorum. Akşam eve geldiğimizde odada ders çalışıyoruz. Ders çalışırken çok üşüyoruz. Bize yardım eli uzatılmasını istiyoruz. Her akşam korkuyoruz her an tavan üstümüze çökebilir tedirginlik yaşıyoruz. Biz okumak istiyoruz hayatımızı kurtarmak istiyoruz ve cahil kalmak istemiyoruz” dedi.

5 Mart 2018 Pazartesi günü yayınlandı