Engelleri sanatla aştılar - SAKARYA

- Öğrencilerin yaptıkları çalışmalardan detaylar - Öğrencilerden detaylar - Arifiye Veysel Karani İmam Hatip Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni ve Proje Danışmanı Hilal Atasert'in açıklamaları - Sakarya Nilüfer Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Metehan Serbest'in açıklamaları - Arifiye Veysel Karani İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıf örencisi Dilan Çiftçi'in açıklamalarıEngelleri sanatla aştılar - Sakarya 'da imam hatip ortaokulu öğrencileri, sanatta engellilerin de yer aldığını vurgulamak ve yaptıkları çalışmaları duyurmak için başlattıkları "Sanatta Engel Yoktur" projesi kapsamında engelli arkadaşlarıyla yaptıkları resimleri sergileyecek - Proje danışmanı Atasert: - "Bu ve benzeri sportif, sanatsal faaliyetlerinin özel eğitimde çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Toplum farkındalığı oluşturmak adına yaptığımız bu projelerin sayısını arttırmak istiyoruz" - Öğrencilerden Dilan Çiftçi: - "Biz onların ne kadar önemli olduğunu anlatmak istiyoruz herkese. Onlara acımak yerine mutlu bir şekilde bakmamız lazım"SAKARYA (AA) - EMRE AYVAZ - Sakarya 'da Arifiye Veysel Karani İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, farkındalık oluşturmak amacıyla başlattıkları "Sanatta Engel Yoktur" projesi ile engelli arkadaşlarıyla yaptıkları resimleri vatandaşlarla buluşturacak.Görsel Sanatlar dersinde engelsiz yaşam teknolojileri adlı konuda engelliler için neler yapabileceklerini konuşan öğrenciler ve öğretmenleri Hilal Atasert, sanatta engellilerin de yer aldığını vurgulamak ve yaptıkları çalışmaları duyurmak için "Sanatta Engel Yoktur" projesini uygulamaya karar verdi.Öğrenciler ve öğretmenleri başvurdukları Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'ndan (TÜBİTAK) olumlu sonuç aldı.Bunun üzerine, Nilüfer Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde engelli arkadaşlarıyla bir araya gelen Arifiye Veysel Karani İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri, beraber yaptıkları resimleri okullarının bahçesinde 9 Mayıs'ta açacakları sergide vatandaşların beğenisine sunacak.Öğrenciler, ayrıca TÜBİTAK'ta düzenlenecek programda engelli arkadaşlarıyla yaptıkları resimlerin basılı olduğu tişörtleri giyecek. - "Sanat üzerine çalıştık"Görsel Sanatlar öğretmeni ve proje danışmanı Hilal Atasert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derste engelsiz yaşam teknolojileri adlı bir konuda "Engeliler için neler yapabiliriz?" diye düşündüklerini ve sanatta engel olmadığını ifade edebilmek için bu farkındalık projesini gerçekleştirmeye karar verdiklerini söyledi.

Atasert, öğrencilerin engelli arkadaşlarıyla doğa konseptinde resimler yaptıklarını kaydetti.
Resimler için öğrencilerle panolar, "Sanatta Engel Yoktur" temalı görseller hazırladıklarını aktaran Atasert, "Ve yaptığımız bu çalışmaları sergilemeyi düşünüyoruz ve bu sergi de halka açık olacak, herkes davetlidir. Amacımız medyaya bunu yansıtmak ve sanatta engelin olmadığını ortaya koymak." dedi.
Verimli çalışmalar yaptıklarını, bundan ötürü mutlu olduklarını belirten Atasert, "Öğrencilerimin gözlerindeki o ışıltıyı görmek bile bana yetti. Sonuçta onlar da bir farkındalık oluşturmaya çalışıyorlar, hedefliyorlar. Sosyal medya hesapları açtık. Çektiğimiz görüntüleri 'sanatta engel yok' etiketiyle paylaşıyoruz. Bu şekilde onları yüreklendiriyoruz." diye konuştu.
Hilal Atasert, öğrencilerin TÜBİTAK'ta düzenlenecek toplantıda, yaptıkları resimlerin basıldığı tişörtleri giyeceğini sözlerine ekledi. Sakarya Nilüfer Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Metehan Serbest de sanatın hayatın her alanında olduğunu dile getirerek, "Biz de tüm öğrencilerimizin kendilerini ifade edebilecekleri ortamlar oluşturmak istiyoruz. Bu kapsamda akran gruplarıyla birlikte öğrencilerimize kendilerini ifade edebilecekleri bir sanat faaliyeti etkinliği düzenlemekteyiz. Bu ve benzeri sportif, sanatsal faaliyetlerinin özel eğitimde çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Toplum farkındalığı oluşturmak adına yaptığımız bu projelerin sayısını arttırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.Serbest, bu tür faaliyetlerin öğrencilerin gelişimlerini olumlu yönde etkilediğini vurguladı. - "Onların ne kadar önemli olduğunu anlatmak istiyoruz"Öğrencilerden Dilan Çiftçi de, engelli arkadaşlarıyla resimler yaptıklarını anımsatarak, "Onların önemli olduğunun herkes tarafından bilinmesi lazım. Biz onların ne kadar önemli olduğunu anlatmak istiyoruz herkese. Onlara acımak yerine mutlu bir şekilde bakmamız lazım." dedi.

Öğretmenler Farkındalık Öğretmen İmam Hatip Ortaokulu Öğrenciler 

5 Mayıs 2018 Cumartesi günü yayınlandı