Endonezya'daki depremzedeler için mantı açtılar - DÜZCE

- Öğrencilerin mantı satışı - DÜ İHH Topluluk Başkanı Abdurrahman Demir'in konuşası Endonezya'daki depremzedeler için mantı açtılar - DÜ öğrencileri, yaptıkları mantının kampüs içerisinde satışından elde edecekleri geliri Endonezya'daki depremzedelere ulaştıracakDÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi (DÜ) öğrencileri, yaptıkları mantının kampüs içerisinde satışından elde edecekleri geliri Endonezya'daki depremzedelere gönderecek.DÜ Konuralp Kampüsü'nde hazırladıkları mantıları satışa sunan DÜ İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu üyeleri, satıştan elde edilen geliri, Endonezya'nın Sulawesi Adası'nda 28 Eylül'de meydana gelen 7,5 büyüklüğünde deprem ve ardından oluşan tsunami felaketinden etkilenen bölge insanına ulaştırmayı amaçlıyor.DÜ İHH Topluluk Başkanı Abdurrahman Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Endonezya'da yaşanan afete sessiz kalamayacaklarını ifade etti.
Tüm Türkiye'den Endonezya'ya yardım gittiğini fakat kendilerinin de taşın alına ellerini koymak istediklerini belirten Demir, şöyle konuştu:"Geçtiğimiz günlerde Endonezya'da yaşanan doğal afette zarar gören ihtiyaç sahiplerine el uzatmak için mantı satışı yapıyoruz. Üniversite öğrencileri olarak buradan elde edilen geliri Endonezya’ya göndereceğiz. Endonezya'daki bu felakete sessiz kalamadık, çorbada tuzumuz olsun istedik."Üniversite öğrencileri ile yardıma muhtaç insanlar arasında köprü olduklarını aktaran Demir, "Biz topluluk olarak 4 yıldır mazlumlar için çalışıyoruz. Dünyanın neresinde bir afet yaşanırsa oradaki mazlum insanlar için çalışacağız." diye konuştu.
Demir, gün boyu mantı satışından elde edilen geliri, ihtiyaç gereği malzeme belirlenmesi suretiyle İHH İnsani Yardım Vakfınca bölge insanlarına ulaştırılacağını sözlerine ekledi.
Depremzede Muhabir Doğal Afet Tsunami Felaketi Öğrenciler 

18 Ekim 2018 Perşembe günü yayınlandı