En rahat hırsız... İçeri bakan vatandaşa tepki gösterdi

Zanlının girdiği iş yeri
Vitrin Akalan Kamera Dizüstü Bilgisayar Hırsız 

-Zanlının boşlattığı vitrin
-Zanlının iş yerine girmesi
-Arkadaşının gözcülük yapması
-Zanlının anatahtar araması
-Yorulup oturması
-Vitrini açıp boşaltması
-Bir vatandaşı uzaklaştırması
-Genel detay görüntüler
-İş yeri sahibinin görüntüsü ve röp

( ADANA - HD)- Adana'da iş yerine giren bir hırsızın cam vitrini açmak için bir süre anahtarını aradığı, daha sonra oturup dinlendiği bir süre sonrada bilgisayarları alırken yoldan geçen bir vatandaşın iş yerine bakmasına tepki gösterdiği görüldü- Olaydan sonra gözaltına alınan zanlı tutuklandı ADANA

- Adana'da iş yerine giren bir hırsızın cam vitrini açmak için bir süre anahtarını aradığı, daha sonra oturup dinlendiği bir süre sonrada bilgisayarları çalarken yoldan geçen bir vatandaşın iş yerine bakmasına tepki gösterdiği görüldü.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'ndeki bilgisayar malzemeleri satan iş yerinde meydana geldi. İddiaya göre, gece geç saatlerde iş yerine gelen yüzleri sarılı Nurican C. ve yanındaki kimliği belirsiz hırsız, giriş kapısının yan tarafındaki bölmeyi kırıp iş yerine girdi. Dışarıda bekleyen hırsız, etrafı kontrol ederken Nurican C. ise içinde dizüstü bilgisayarların bulunduğu cam vitrinin anahtarını aramaya başladı.
Bir süre anahtar arayan Nurican C. yorulunca iş yerinde bulunan sandalyeye oturarak dinlendi. Daha sonra bulduğu anahtarla, dolabı açan zanlıyı yoldan geçen bir vatandaş fark etti. Geri dönüp içeriye bakan vatandaşı gören Nurican C. ise el kol hareketi yaparak vatandaşın gitmesini söyledi.

Korkan vatandaşın uzaklaşmasının ardından zanlı 7 bin lira değerindeki 4 dizüstü bilgisayarı arkadaşına vererek iş yerinden ayrıldı. Sabah iş yerinin soyulduğunu fark eden Cevdet Bucak (52), güvenlik kamera görüntülerini inceleyip polise başvurdu. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri hırsızları yakalamak için çalışma başlattı. İş yeri sahibi Bucak hırsızın kendisini fark eden vatandaşı uzaklaştırdığını görünce ikinci bir şok yaşadığını belirterek, "Bu kadar olmaz, resmen vatandaşa sanki küfür ediyor gibi el kol hareketi yaparak kovmuş. Başvurumuzu yaptık, hırsızın yakalanmasını bekliyoruz" dedi.
Hırsızlıktan çok sayıda sabıkası olan Nurican C. tutuklandı. Polis, diğer şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. (FKE-
23 Nisan 2018 Pazartesi günü yayınlandı