Emniyetten yangın eğitimi ve tatbikatı - EDİRNE

- Eğitimden detaylar - Eğitmen Cem Gergin'in konuşması Edirne Emniyetinde yangın eğitimi ve tatbikatıEDİRNE (AA) - Edirne Emniyet Müdürlüğü personeline yangın eğitimi verildi ve tatbikat gerçekleştirildi.
Emniyet Müdürlüğü otoparkında eğitim ve tatbikat için oluşturulan alanda Trakya Yangın Söndürme 2. seviye yangın eğitmeni Cem Gergin ile emekli itfaiye amiri Ali Gergin, tatbikatta yangın söndürme tüplerinin kullanımı hakkında bilgi verdi.Eğitmenlerin açıklamalarının ardından, polisler tatbikat için yakılan bezleri yangın söndürme tüpüyle söndürdü. Eğitime özel harekat polisleri de katıldı.
Eğitmen Cem Gergin, gazetecilere yaptığı açıklamada, emniyetin yangın söndürme altyapısına sahip olduğunu belirterek, "Her yıl gerek kapalı, gerekse açık ortamlardaki eğitimler onları bilinçlendirdi. Sonuçta itfaiyeden önce yangın olayına müdahale edenler polisler olabiliyor, olay yeri emniyeti gibi konularda. Bu eğitimler tedbir alınması açısından ve müdahale açısından daha iyi olacaktır. Özellikle son zamanlarda elektrikli cihazların çıkarttığı yangınlar ön planda ve bunlara dikkat edilmesi gerekir. Standartlar gereği toplu yaşama alanlarında yangın söndürme tüpü bulundurma zorunluluğumuz vardır. İlerleyen zamanlarda bunlar daha da gelişecektir." diye konuştu.
Gergin, Edirne Belediyesi itfaiyesinin altyapı anlamında ileri düzeyde olduğunu kaydetti.
Vatandaşların yangın esnasında telaş yapmaması gerektiğini dile getiren Gergin, "Yangınlar için önlemler alınmalı ve yılda bir kez en az tatbikat yapılmalıdır." dedi.

Polis Söndürme Tüpü Tatbikat Özel Harekat Polisleri 

23 Ekim 2018 Salı günü yayınlandı