Emniyet - Sen 3 Martta Genel Kurul Yapacak

Polis teşkilatı çalışanlarının özlük ve sosyal haklarını savunmak için kurulan Emniyet Sendikası Emniyet - Sen, 9 Kasım 2012 günü Ankara Valiliğine başvuru yapmış, ardından reddedilmişti. Daha sonra Valiliğin polislerin dilekçesini kabul etmesiyle Emniyet-Sen resmen kurulmuştu.
İçişleri Bakanlığı Emniyet Sendikası Emniyet Genel Müdürlüğü Uluslararası 


Sancılı kuruluşun ardından, bugüne kadar bir çok sorunla karşılaşan Sendika yetkililerin sıkıntılarını, İzmir İl Temsilcisi Hasan Gayretli şöyle anlattı. “Anayasanın 51. maddesi Sendikalar önceden izin alınmaksızın kurulur. Sendika kurma hakkı ancak, kamu düzeni bakımından çeşitli nedenlerle iptal edilebilir derken, buna karşın sendikalar kanununun 15c maddesinde ise, Emniyet Personeli sendika kuramaz diyor. Biz de bu kanun Anayasaya aykırı diyoruz. Aynı zamanda Uluslararası sözleşmelere de aykırı. Bu sendikayı kurduktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü bizleri yok statüsünde saymaktadır. Yedi kurucu üyemizde ihraçla yargılanmaktadır. Emniyet hizmetleri disiplin tüzüğümüzde 2559 sayılı polis vazife kanununda, Emniyet mensupları sendika kuramaz diye bir başlık bulunmamaktadır. Sendika kurulduktan sonra tek sorunumuz, sendika kayıt numarası alamıyoruz. Bugüne kadar sendikamızın Anayasaya ve kanuna aykırı olduğu şeklinde, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü veya Valilik düzeyinde herhangi bir soruşturma açılmadı. 3 Mart ' da sendikanın genel kurulunu yapacağız diye, Ankara ' da Çankaya ilçe seçim kuruluna müracaat ettik. Ankara il seçim kurulu bize sendikanın tüzel kişiliğinin olduğunu ve genel kurulunun yapılacağı hakkında karar verdi ve biz 6 Mart 2013 tarihinde matbatamızı aldık. Biz tamamen teşkilatımız için varız. İnşallah bu mücadelemizin sonucunu alacağız ve başarılı olacağımızdan eminim.”

Gayretli, açıklamasının sonunda, mesletaşlarını davet ederek, “Bize üye olun, üye sayımız artınca haklarımızı daha önce alacağız ve haklı mücadelemize devam edeceğiz.” dedi.

19 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı