Emniyet Müdürü Çalışkan, koltuğunu kız öğrenciye devretti

Yapılan ziyaret
Emniyet Müdürü Terörle Mücadele Polis Teşkilatı Darbe Girişimi Çocuk Kaçırma 

-Öğrencilerin Çalışkan’a çiçek vermesi
-Hatıra fotoğrafı çekilmesi
-Çalışkan’ın Büşra Gül Özkurt adlı öğrenciye koltuğunu devretmesi
-Makam koltuğuna oturan Büşra Gül Özkurt’un açıklamaları
-Büşra Gül Özkurt’un telsiz anonsu yapması
-Emniyet Müdürü Çalışkan’ın açıklamaları
-Sudenaz Şimşek adlı kız öğrencinin parklarda çocuk kaçırma olaylarına ilişkin emniyet müdürüne sorusu
-Çalışkan’ın soruya verdiği cevap
-Diğer detaylar.

( İSTANBUL ) İSTANBUL

- İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu Büşra Gül Özkurt adlı 5’inci sınıf öğrencisi kıza devretti. İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Çalışkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu Sarıyer Gümüşdere Ortaokulu 5’inci sınıf öğrencisi kız çocuğuna devretti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Gümüşdere Ortaokulu Müdürü Saffettin Yaylacı, öğretmen Elif Osmanoğlu, öğrenciler; Beyzanur Aday, Sudenaz Şimşek, Ege Özkan, Emirhan Görgün, Hazal Nas Bahtiyar, Furkan Osman Çuğ, Arda Topal ve Büşra Gül Özkurt, İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’ı ziyaret etti. İstanbul İl Emniyet Müdüründen makamı devralan 5’inci sınıf öğrencisi Büşra Gül Özkurt, makam koltuğunda yaptığı açıklamada, çocukların huzur ve güvenliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. - Çocukların huzur ve güvenliğine dikkat çekti Özkurt, “Bizler tüm polis teşkilatı olarak halkımızın huzur ve güvenliği için bu kutsal görevi yerine getiriyoruz. İstanbul İl Emniyet Müdürü olarak şunu söylemek isterim; çalışmalarımızın merkezinde çocuklarımız ve gençlerimiz vardır. Çünkü çocuklar ve gençler, ülkemizin ve tüm insanlığın geleceğidirler. Dolayısı ile bizler çocukların huzuru, güvenliği ve mutluluğu için çalışıyoruz. Çocuklarımızın İstanbul’da sokaklarda, parklarda özgürce oyun oynamalarını, güvenle okula gidebilmelerini, ailelerinin de içlerinin rahat edebilmesini istiyor ve böyle bir şehir ortamı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
- Çocuk müdürden ‘15 Temmuz’ ve ‘terör’ vurgusu Türkiye’nin terörle mücadele konusunda yaptığı mücadeleye de değinen Özkurt, “Değerli arkadaşlar; hepinizin bildiği üzere ülkemiz zor dönemlerden geçiyor. Ülkemizin ilerleyişini ve kalkınmasını engelleyen bir takım terör örgütleri, adeta nöbetleşe ülkemize saldırıyorlar. 15 Temmuz hain darbe girişiminde de teşkilat olarak canımız pahasına hainlere karşı kanımız son damlasına kadar vatanımızı koruduk. Birçok mesai arkadaşlarımız bu uğurda canlarını feda etmiş ve şehit olmuşlardır. Ama bilinmelidir ki; bu ülkenin çocuğundan yaşlısına, kadınından gencine her ferdi bu ülkeyi koruyacaktır” şeklinde konuştu.
- Telsizden ‘23 Nisan’ kutlaması Konuşmasının sonunda telsizin başına geçen çocuk emniyet müdürü, “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Teşkilat mensuplarımızın çocuklarının bayramını kutluyorum. Bütün meslektaşlarımı Allah korusun” diye anons yaptı. “Bütün oyunları tersine çeviririz” 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu Sarıyer Gümüşdere Ortaokulu 5’inci sınıf öğrencisine devreden İl Emniyet Müdürü Dr. Çalışkan, koltuğunu devrettiği öğrenciler nezninde tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, “Şurada rahat olalım; biz bütün terör örgütleri ile baş ederiz. Herkesle baş ederiz, hiçbir problem yok. Sadece çok çalışacağız. Bütün oyunları tersine çeviririz. O konuda rahat olun. Bu devlet çok güçlü bir devlet, bu millet çok güçlü bir millet” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. - Parklarda çocuk kaçırma olaylarını sordu Etkinlik kapsamında öğrenciler arasında yer alan Sudenaz Şimşek adlı 6. Sınıf Öğrencisi kız, parklarda çocuk kaçırma olaylarına dikkat çekerek, Emniyet Müdürü Çalışkan’a bu konuda alınan tedbirleri sordu. Soruya karşılık çocuk parkları ile ilgili polisin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aktaran Emniyet Müdürü Çalışkan, “Parklar ile ilgili İstanbul’da özel bir çalışma yaptık. 5 binin üzerinde park var İstanbul’da. Her parkımızı incelettirdik, detaylı bir çalışma yaptık. Polis olarak ‘biz ne yapabiliriz’ diye düşündük. Her ilçede ‘Park Polisi’ isminde özel bir polis ekibi oluşturduk. Her ilçede 1 tane. Şu an için belki yeterli değil ama 1 ekibimiz sabah 09.00’dan gece 01.00’e kadar sadece parkların çevresinde ve içinde görev yapıyor” şeklinde ifade kullandı. Yapılan konuşmaların ardında Emniyet Müdürü Çalışkan, beraberindeki polis müdürleri ile birlikte öğrencilere ikram ve hediye takdim etti.
23 Nisan 2018 Pazartesi günü yayınlandı