Emniyet Genel Müdürü Uzunkaya: “Bu projeyle narkotik suçlarına daha seri müdahale imkanı yaratılacak”

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya’nın konuşması
Uyuşturucuyla Mücadele Uyuşturucu Toplantı Suçla Mücadele Orgeneral 

-Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakcı’nın konuşması
-Genel detay

( ANKARA ) ANKARA

- Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, “Bu projeyle narkotik suçlarına daha seri müdahale imkanı yaratılacak” dedi.
Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, İçişleri Bakanlığı Anadolu Restoran'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla gerçekleştirilen Uyuşturucu ile Mücadele Mobil Uygulama (UYUMA) Projesi'nin tanıtım toplantısına katıldı.
Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Uzunkaya, “Bu proje, çağın gereklerine uygun değişim ve gelişimleri takip edilmek suretiyle mevcut işleyen sisteme uyarlayan Emniyet Teşkilatımızın suç ve suçlarla mücadelesini artan bir ivmeyle ve kararlılıkla yol aldığını, yoluna devam ettiğini de göstermesi açısından da anlamlı ve değerlidir” ifadelerini kullandı. Teknolojik değişim ve gelişmelerin takip edilmesiyle bilişim destekli yöntemlerin kullanılmasının, suçla mücadeledeki alan etkinliğinin arttırılması için gereklilikten öte zorunluluk haline geldiğini belirten Uzunkaya, “Hayata geçirilen UYUMA projesiyle amacımız uyuşturucuya karşı verilen mücadelede teknolojik imkanlar aracılığıyla vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmaktır. “UYUMA" ile narkotik suçlarına daha seri müdahale imkanı yaratılacak” şeklinde konuştu.
"Operasyon sayısında ve yakalama miktarında ciddi artışlar sağlandı" Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakcı da Jandarma Genel Komutanlığı olarak uyuşturucuyla mücadeleyi artan bir kararlılıkla sürdürdüklerini dile getirdi. 2018'de yapılan operasyon sayısında ve yakalama miktarında ciddi artışlar sağlandığını vurgulayan Korgeneral Çardakcı, şunları kaydetti: "Uyuşturucu olayları ve yakalamalarını bir önceki yılın aynı dönemiyle mukayese ettiğimizde, eroin olaylarında yüzde 70, yakalama olaylarında yüzde 80, captagon olaylarında yüzde 44, yakalama miktarında yüzde 160, ekstazi olaylarında yüzde 50, yakalama oranlarında yüzde 335, skunk olaylarında yüzde 215, yakalama miktarında yüzde 420'lik bir artış sağlanmıştır."
27 Eylül 2018 Perşembe günü yayınlandı