Emektar judocular çocukları için minderde - MANİSA

- Yunusemre Belediyespor Kulübü judo takımı - Eski judo sporcusu ebeveynlein çocuklarıyla antrenman yapması - Baba Osman Öztürk'ün konuşması - Kızı Kardelen Öztürk'ün konuşması - Bengüsu Südütemiz'in konuşması - Antrenör Orhan Akdemir'in konuşması - Dilara Akdemir'in konuşmasıEmektar judocular çocukları için minderde - Manisa 'da, judoda başarılara imza atan ve aktif spor kariyerlerini sonlandıran bir anne ve 9 baba, bu kez de çocukları için ter döküyor - Osman Öztürk: "1990 - 1995 yıllarında 3 defa Türkiye şampiyonluğu kazanarak, milli sporcu oldum. Şu an kızımla antrenmanlara katılıyoruz. Kızıma tecrübelerimi aktarıyorum. Yeri geliyor antrenörü yeri geliyor rakibi oluyorum" - Kardelen Öztürk: "Babamla aynı minderdeyiz ve bu beni çok mutlu ediyor. Babamın da desteğiyle büyük başarılar elde etmek istiyorum"MANİSA (AA) - ERSAN ERDOĞAN - Manisa 'da, judoda Türkiye dereceleri bulunan babalar, şimdi de çocuklarının başarısı için mindere çıkıyor.Yunusemre Belediyespor Kulübü judo takımında gençlerin yanı sıra geçmişte bu sporu aktif olarak yapan eski sporcular da yer alıyor. Halen 150 lisanslı sporcusu bulunan kulüpte 10 aile çocuklarıyla judoya geliyor.Judoda geçmişte başarılara imza atan babalar, minderlerde bu kez de çocukları için ter döküyor. Çocuklarıyla haftanın 7 günü düzenli bir şekilde judo yapmaya başlayan babalar, çevrelerine de örnek oldu.Osman Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yıllık judo sporu kariyerinde 3 kez Türkiye birinciliği elde ettiğini söyledi.

Uzun zamandır ara verdiği judo sporuna kızı için geri döndüğünü ifade eden Öztürk, "Geçmişte çok faydasını gördüğüm için kızımı da judoya yönlendirdim. 1990 - 1995 yıllarında 3 defa Türkiye şampiyonluğu kazanarak, milli sporcu oldum. Şu an kızımla antrenmanlara katılıyoruz. Kızıma tecrübelerimi aktarıyorum. Yeri geliyor antrenörü yeri geliyor rakibi oluyorum." dedi.
Kardelen Öztürk de babasının başarılarını öğrendikten sonra judoya ilgisinin daha da arttığını dile getirdi.İleride milli sporcu olmayı hedeflediğini vurgulayan Öztürk, "Babamla aynı minderdeyiz ve bu beni çok mutlu ediyor. Babamın da desteğiyle büyük başarılar elde etmek istiyorum. Aynı minderde babamı da rakibim gibi görerek aynı disiplinle kendisini yenmeye çalışıyorum." diye konuştu.
Selçuk Barak ise ilkokul yıllarında başladığı judo kariyerinin askerlik görevinin ardından sona erdiğini ifade etti.
17 yıllık judo hayatında 3 Türkiye şampiyonluğu elde ettiğini belirten Barak, "Şimdi oğlum Mustafa Efe için mindere döndüm. Spor sayesinde hayatım hep disiplinli oldu. Oğlum eski fotoğraflarımı görünce etkilendi. Bahsettim ve ikna oldu. Şimdi birlikte geliyoruz, inşallah ileride başarılı bir judocu olacak." dedi.
Mustafa Efe Barak da babası gibi milli sporcu olmak için çalıştığını dile getirdi.Judo kariyerinde 11 kez Türkiye şampiyonluğu, Avrupa dördüncülüğü, Balkan üçüncülüğü bulunan Akdemir de kızıyla antrenman yapıyor.Çocuklarıyla spor yapan ailelerin kendilerine büyük keyif verdiğini belirten Akdemir, şöyle devam etti:"Çalışmalarımız haftada 7 gün olarak aralıksız devam ediyor. Aynı zamanda takımın antrenörlüğünü de yapıyorum. Eski yıllarda judo yapmış ailelerimizin çocukları da judoya başladı.
Şu anda 10 ailemiz çocuklarıyla beraber judo yapıyor. Örnek olması açısından kızımla antrenman yapıyorum. Kızımın da aynı benim gibi iyi yerlere gelmesini istiyorum. Antrenmanlarda diğer öğrencilere nasıl davranıyorsam kızıma da aynı disiplinle aynı teknikleri öğretiyorum."Dilara Akdemir ise babasının sayesinde başladığı judo sporunu çok sevdiğini vurguladı.Kızı Bengüsu Südütemiz ile judo antrenmanlarına katılan Zuhal Südütemiz de sporun kendisine ve kızına günlük yaşantısına katkı sağladığını kaydetti.

Muhabir Ebeveyn Şampiyon Milli Sporcu Öğrenciler 

27 Şubat 2018 Salı günü yayınlandı