Elazığ’da bakkal teyzeler iş başında

Kadın bakkalların çalışması ve satış yapması
Psikolojik Destek Market Psikoloji Sayılar 

-Kadın bakkallar röp
-Genel ve detay

( ELAZIĞ )- Bakkalcılık yapan kadın esnaflar bir araya gelerek kurdukları "Bakkal Teyzeler Platformu" ile yaşanan sorunlarına çözüm arıyorlar. ELAZIĞ

- Elazığ’da bakkalcılık yapan kadın esnaflar bir araya gelerek kurdukları "Bakkal Teyzeler Platformu" ile yaşanan sorunlarına çözüm arıyorlar. Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayiler Esnaf Odası Kadın kolları tarafından Türkiye’de ilk defa ‘Bakkal teyzeler iş başında’ sloganı ile Bakkal Teyzeler Platformu kuruldu. Amaçları bakkallık mesleğinin sorun ve sıkıntılarına çözüm bulmak olan platform, büyük ilgi görüyor. Bakkallar odasında kadın üye sayılarının 200 olduğunu belirten Platform Başkanı 12 yıllık Esnaf Leyla Yıldırım, “Bakkal teyzeler işbaşında diyerek 200 tane kadın üyemiz arasında bir temsilciler kurulu oluşturduk. Bu temsilciler kurulu aracılığıyla bakkal esnafının sorun ve sıkıntılarını bir kadın gözüyle, bakkal teyze olarak anlatımına karar verdik. Çıkmış olduğumuz bu yolda üç aylık bir süre zarfında gördük ki hakikaten çok ilgi çektik. Bakkal teyzeleri gördükleri zaman halkımız ve siyasilerimiz çok büyük bir teveccühle yaklaştılar” dedi.
Bakkal teyzelerin amaçlarından bahseden Yıldırım, “Bakkal teyzelerin amaçları arasında iki tane öncülüğümüz, hedefimiz var. Bunlardan birisi bakkallık mesleğini anlatmak sorun ve sıkıntılarına çözüm bulmak. İkincisi ise kadın olmamız sebebiyle yaşadığımız, kadınsal duygularımızı toplumda ortaya koymak, bunlara tekrar çözüm aramaktır. Türkiye’de ilk defa bir meslek odasında kurulmuş olan kadın kollarımız, çalışma ve faaliyetleri anlamında bir ilke imza atıyor. Bugün bakkal teyzelere olarak yapmış olduğumuz çalışma raporumuz var. Bunu ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu’na ulaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Bakkal teyzeler iş başında olarak bir grup kurduklarını dile getiren bakkal Esra Yıldırım, “Tabi ki esnaf olarak sıkıntılarımız var. Büyüklerimizden bunun giderilmesini istiyoruz. Yani biz yeri geliyor bakkalız, yeri geliyor mahallenin ablası, dert ortağı ayrıca bekçisiyiz. Buna nazaran büyük marketlere dur denilmesini istiyoruz. Küçük esnafa sahip çıkılmasını istiyoruz. Bunu artık ön plana çıkarmak istiyoruz. Bakkal ölmesin” şeklinde ifade etti.
Platform sayesinde psikolojik destek aldıklarını aktaran bakkal Gülistan Artan, “Herkesin sorunları üç aşağı beş yukarı aynı. Tek şeyi fark ettim, herkes çalışmayı seviyor. Bu ürkülecek bir şey değil. Kadın esnaf olmak korkulacak bir şey değil. Gerçekten de işimi severek yapıyorum ve daha da ilerlemek istiyorum” diye dile getirdi.
5 Mart 2018 Pazartesi günü yayınlandı