El Bab şehidinin ailesi Afrin'le ikinci kez şehit acısı yaşadı... 'Oğlum arkadaşıyla cennette buluştu'

Furkan Yayla'nın mezarı başında aileden görüntü
Şehit Annesi Kardeş Aile Teröristler Saldırı Şehit Cenazesi 

-Anne Hülya Yayla'nın oğlunun fotoğrafını sevmesi
-Dua edilmesi
-Anne ve baba ile röp.
-Şehit Yayla'nın mezarından görüntüler
-Çubukçu'nun cenazede şehit annesine sarılması
-El Bab şehidinin cenazesinden detay (ARŞİV)
-Şanlıurfa şehit cenazesinden detay
-Şehit Çubukçu foto
-Şehit Furkan Yayla foto

( GİRESUN ) El Bab şehidinin ailesi Afrin'le ikinci kez şehit acısı yaşadı... "Oğlum arkadaşıyla cennette buluştu"- Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında geçtiğimiz yıl Şubat ayında şehit olan 25 yaşındaki Piyade Teğmen Furkan Yayla’nın ailesi ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda önceki gün şehit olan oğullarının silah arkadaşı Teğmen Muhammet Cihangir Çubukçu’nun şehit düşmesiyle aynı acıyı ikinci kez yaşadı- Yayla ailesi Çubukçu'nun şehit haberini oğullarının mevlidi için yola çıktıklarında almış GİRESUN

- Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında şehit olan Piyade Teğmen Furkan Yayla’nın (25) ailesi ‘Zeytin Dalı Harekatı’nde Muhammet Cihangir Çubukçu’nun şehit düşmesiyle aynı acıyı ikinci kez yaşadı. Suriye’deki Fırat Kalkanı Harekatı’nda El Bab’da şehit düşen Teğmen Furkan Yayla ile Afrin’de yürütülen 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında teröristlerin saldırısı sonucu 5 arkadaşı ile birlikte şehit olan Tankçı Teğmen Muhammet Cihangir Çubukçu'nun aynı dönem eğitim gördükleri ve yakın arkadaş olduklarını ortaya çıktı. 13 Şubat 2017 tarihinde Görele ilçesinde Teğmen Furkan Yayla için düzenlenen törene katılarak anne Hülya Yayla’yı teselli etmeye çalışan şehit Muhammet Cihangir Çubukçu, “Ben onun intikamını alacağım anne sen merak etme” dediği öğrenildi. Yaklaşık bir sene önce oğulları Furkan Yayla’nın acısını yaşayan baba Ethem ve anne Hülya Yayla bugün ise şehit Çubukcu’nun acısını yaşıyor. “Ağlama Hülya anne dik dur, intikamını alacağız” Oğlunun mezarı başında ikinci kez aynı acıyı yaşadığını dile getiren anne Hülya Yayla, “O seçilmiş bir çocuk. Tam mezarın başında bana sarılarak teselli etmeye çalıştı. ‘Ağlama Hülya anne dik dur, intikamı alacağız’ dedi.
Cenazeden sonra da telefonla arayarak halimi hatırımı sordu. Anneler Günü'nde çiçek gönderdi. Acıyı tekrar yaşadık. Benim oğlum şehit olduğunda, ‘Ağlama anne ağabeyim şehit oldu, dik dur’ dedi, bu çocuk şehit olduğunda ikimiz beraber çok ağladık. Oğlum arkadaşı ile cennette buluştu. Acılarımız birleşti, kardeş aile olduk” dedi.
“Cennette buluştular” Ankara’da oturan ve oğulları Furkan Yayla’nın mevlidi için Giresun’un Görele ilçesinde gelirken yolda Muhammet Cihangir Çubukçu’nun şehit düştüğünü öğrendiklerini kaydeden baba Ethem Yayla da, “Eşimle beraber sarılmışlar. Onlar şuanda cennette buluştular. Biz o an acımızdan dolayı kimin geldiğini göremedik. Sonra internetten videoları izlerken onun da olduğunu gördük. Bu hafta şehit oğlumuzun mevlidi için memlekete geliyorduk. Yolda oğlumuzun arkadaşının şehit olduğunu öğrendik. Öğrendiğimiz gibi oğluma bilet alarak onu törenin yapıldığı yere gönderdik. Biz o ailenin yanına gideceğiz, acımız aynı. Bizim acımız 2 kat arttı” diye konuştu.
Oğlu ve arkadaşı Muhammet Cihangir Çubukçu’nun 2015 yılında mezun olduklarını söyleyen baba Ethem Yayla, “Oğlum Furkan ile arkadaşı 2015 yılında mezun olmuşlardı. Benim çocuğum piyade olduğu için Tuzla’da kurs gördükten sonra 18 Temmuz’da Özel Kuvvetler'de göreve başladı.
Burada 50 gün kaldıktan sonra Gaziantep’e atandı. Oradan izine geldiğinde mesaj gelmişti sınıra gideceksin diye. 6 Şubat’ta hareket etti, geçtiğimiz yıl 12 Şubat’ta da şehit oldu” ifadelerini kullandı. (OK-ÖS-Y)
5 Şubat 2018 Pazartesi günü yayınlandı