Ekmek ve yemekten sonra 'askıda tıraş' uygulaması

askıda tıraş uygulaması başlatan kuaför
Bilardo Kuaför Salonu Kullar Öğrenciler Irak 

-'Askıda tıraş' uygulamasının yazılı olduğu tahta
-Kuaför Murat Erler, röp
-Tıraş olanlarla röp
-Kuaför salonundan detaylar

( TOKAT -ÖZEL) Ekmek ve yemekten sonra "askıda tıraş" uygulaması- Tokat'ta bir erkek kuaförü öğrencilerin tıraş olmak için pazarlık yapması indirim istemesi üzerinde 'Askıda Tıraş' uygulaması başlattı- Osmanlı döneminde maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar için başlatılan "Askıda Ekmek" uygulamasına Tokat’ta farklı bir türü eklenerek "Askıda Tıraş" uygulaması başlatıldı TOKAT

- Tokat'ta bir erkek kuaförü öğrencilerin tıraş ücreti için pazarlık yapması, ücrette indirim istemesi üzerinde "Askıda Tıraş" uygulaması başlattı. Osmanlı döneminde maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar için başlatılan "Askıda Ekmek" uygulamasına Tokat’ta farklı bir türü eklenerek "Askıda Tıraş" uygulaması başlatıldı. Yeşilırmak Mahallesi 600 Evler kavşağı okullar bölgesinde yaklaşık 1,5 yıldır faaliyet gösteren 33 yıllık erkek kuaförü evli ve bir çocuk babası Murat Erler (45), "askıda ekmek", "askıda yemek" uygulamalarına bir yenisini ekledi. Okullar bölgesinde kuaförlük yapması nedeni ile öğrencilerin tıraş olduktan sonra ödeme güçlü çekmesi ve indirim talep etmeleri üzerine Erler'in, ilk etapta bahşiş bırakanlarla başladığı askıda tıraş uygulamasına müşterilerinden destek gecikmedi. Müşterilerinin tıraş ücretlerinden fazla olarak bıraktıkları paraları tahtaya yazmaya başlayan Erler, biriken paralarla tıraş parası ödeme güçlüğü çekenleri tıraş etmeye başladı.
Uygulamaya destek olan müşterilerinin her geçen gün arttığını ifade eden Erler, birçok öğrencinin parası olmasa da utandığı için "askıda tıraş" ile tıraş olmak isteyemediğini kendilerinin bu teklifi yaptığını kaydetti.
Fiyat pazarlığı neden oldu. Erler yaptığı açıklamada “İş yerimin okullar bölgesinde olması nedeni ile dar bütçe ile geçinmeye çalışan öğrencilerin tıraş ücretini sorarak pazarlık yapmak isteyenler, fiyat sorduktan sonra gidenler çok oluyordu. Bir müşterimin katkıda bulunmak istiyorum demesi ile bu uygulama başladı.
Tıraş ücretlerinden bir miktar fazla bırakan müşterilerimin bu duyarlılığının devamı geldi. 5-6 aydır ağırda olsa bu uygulama ilerliyor” dedi.
Erler, genelde para yardımı anlamında katılımın olduğunu fakat bu uygulamayı direk talep edeninin olmadığını belirterek, “Biz genelde maddi durumu iyi olmayan öğrencilere biz teklif ediyoruz. Tıraş ücretinde yardımcı olabileceğimizi söylüyoruz. Aslında "askıda tıraş" varmış şeklinde olması gerekiyor ama Türkiye’de bu biraz zor. Yavaş yavaş oluşacak bir şey, tüm berberler bu uygulamaya başlamış olursa ülkede de böyle bir kültür oluşmuş olur” şeklinde konuştu.
Askıda tıraş uygulaması kadar kuaför salonunda müşterilerinin sıra beklerken sıkılmamaları için oluşturmuş olduğu tasarım dikkat çekiyor. Kuaför salonunda mini bilardo masası, okuma köşesi, akvaryum, kanarya, eski eşyalar yer alıyor.
22 Aralık 2017 Cuma günü yayınlandı