Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Selvi, Iğdır’da

toplantının yapıldığı salondan detay
Özlük Hakları Toplantı Darbe Girişimi 

-Iğdır Eğitim-Bir-Sen Başkanı Kemal Karataş'ın konuşması
-Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi'nin konuşması

( IĞDIR ) IĞDIR

- Eğitim-Bir-Sen Genel Merkez yetkilileri ile Iğdır Üniversitesi Eğitim-Bir-Sen üyeleri, Iğdır’da düzenlenen programda bir araya geldi. Programda konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, sendikacılık özü itibariyle örgütlü yapılar içerisinde kendisine özgü bir takım özellikleri bünyesinde taşıdığını belirtti.
Selvi, “Siyasi partilerde üyelikler vardır, parti aidiyetini ifade eder. Ancak bir parti iktidara sandıktan aldığı oyla gelir. Dernek ve Vakıflarda üyelikler vardır, mensubiyeti ifade eder, ancak Dernek ve Vakıflar etkinlikleriyle öne çıkarlar. Sendikalarda üye olan her bir arkadaşımız sendikasını yetkiye ve etkiye, aynı zamanda yetkili sendika olarak sendikal hayatın iktidarına taşır. Bu bağlamda değerlendirdiğimizde sendika üyesi olan her bir arkadaşımız aynı zamanda fikir, düşünce, enerji ve eylemini çalışma hayatında iktidara ve yetkiye taşıma mücadelesinin ortağı olur. Bu anlamda değerlendirdiğimiz zaman sendikal örgütlülük dünyanın her yerinde özeldir” dedi.
Iğdır Eğitim-Bir-Sen Başkanı Kemal Karataş ise, “Eğitim-Bir-Sen üyeleri sosyal, ekonomik ve özlük hakları için mücadele edip haklarını savunduğu gibi, ülkemizin birliğini ve beraberliğini her daim savunur. Irkçılığı, ayrımcılığı, bölücülüğü, terör ve kumpasçılığı da lanetler birlik ve beraberliğimize kast eden şer odakları ile mücadele eder. Mücadelemizin en bariz örneği, 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan hainlere karşı ilk dakikadan itibaren meydanlara inerek direnmemizdir” şeklinde konuştu.
(ET-AA-Y)
20 Aralık 2017 Çarşamba günü yayınlandı