Egeli güvercin sevdalıları hasta kız için tek vücut oldu

Mezattan detay
Küçük Kız Yardım Kampanyası Geçmiş Olsun Kemoterapi Açık Artırma 

-Dernek başkanları ve bir hobici ile röp
-Genel detaylar

( AYDIN - ÖZEL)-9 yaşındaki kanser hastası kız için Ege Bölgesi'nde mezatlar düzenlendi AYDIN

- Aydın’ın Nazilli İlçesindeki Nazilli Güvercin Derneği’nin bir üyesinin kızı için başlatılan yardım kampanyası Aydın başta olmak üzere Denizli, İzmir, Muğla, Uşak, Manisa, Afyon, İstanbul gibi illerde bulunan diğer güvercin dernekleri tarafından da desteklendi. 9 yaşındaki kanser hastası kız için tek vücut olan güvercinseverlerin düzenlediği yardım amaçlı mezatlarda satılan tüm güvercinlerin geliri tedavi giderleri için harcanacak. Kanser hastalığı nedeniyle kemoterapi gören dernek üyesi arkadaşlarının 9 yaşındaki kızı için seferber olan Nazillili güvercinseverlerin başlattığı yardım kampanyası çığ gibi büyüdü. Yardım kampanyasına Ege’deki güvercinseverler başta olmak üzere İstanbul ve diğer illerdeki güvercinseverlerde destek olmaya devam ediyor. Tedavi görmekte olan küçük kızın bir güvercin gibi tekrar uçabilmesini dileyen yardımseverlere her kesimden de destek geliyor. Nazilli Güvercin Derneği tarafından yaklaşık 2 hafta önce başlatılan yardım kampanyasına büyük destek veren hobiciler bugüne kadar yaklaşık 10 bin lira para toplamayı başardı. Her geçen gün artan yardımlarla İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde kemoterapi gören küçük kızın hayata tutunabilmesi için yapılan yardımlara Nazilli halkıda destek veriyor. Ege ve diğer bölgelerden yardıma maçlı mezatlara bedelsiz gönderilen güvercinler tek tek açık artırmaya çıkartılarak tüm geliri tedavi giderlerine harcanmak üzere dernekte toplanıyor. Açık artırmada satın alınan birçok güvercinin yeniden satılması için bağışlandığı anlamlı mezatlarda yardımsever hobiciler buluşmaya devam ediyor. Yardım mezatına katılan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç da kampanyaya destek oldu. Küçük kızın tedavisine destek olmak amacıyla Denizli’nin Sarayköy İlçesindeki Güvercinseverlerinde yardım kampanyası başlattığını ifade eden Sarayköy Güvercin Derneği Başkanı Murat Çapalı; “Kuşçu bir abimizin kızının rahatsız olduğunu duyduk. Ona Sarayköy Dernekte düzenlediğimiz mezatta yardım topladık. Gelirini komple arkadaşımıza iletme amaçlı Nazilli’ye geldik. Nazilli Mezatına da katılarak hem topladığımız yardım paralarını getirdik hem de mezatta yine güvercin satın alarak yardıma devam ettik. Nazilli Güvercin Derneği Başkanı Murat Şimşek abimiz başta olmak üzere bütün dernekler toplanıp bir arada güzel bir yardım kampanyası düzenledik. Alınan kuşlar tekrardan satılıp geliri komple karşılıksız bir şekilde yardım amaçlı yine derneğe bırakıldı. Bu camia büyük bir camia. Kuşçu deyip geçmemek lazım. Nazilli’ye, Denizli’den, Bodrum’dan, Muğla’dan, İzmir’den, Afyon’dan, her yerden destek geliyor. Yardım için tek vücut olduk. Yani iç içeyiz ve biz bir aileyiz. Arkadaşımızın kızına acil şifalar diliyoruz. Şimdiden geçmiş olsun” dedi.
“Kızımızın güvercinlerimiz gibi sağlıklı olması için çabalıyoruz” Amaçlarının desteğe ve morale ihtiyaç duyan küçük bir kıza destek olmak olduğunu ifade eden Hobici Ali Altın; “Bugün burada biz gibi aynı hobiyle uğraşan bir kardeşimizin 9 yaşındaki kızı için toplandık. Karınca kararınca elimizden ne geldiyse yardım yapmaya, yardım toplamaya çalışıyoruz. Kuşseverler olarak ortak bir paydada birleştik. Biz canlılar olarak sıfırla bir arasında yaşıyoruz. Yarın bizim ne olacağımız belli değil. İnşallah burada bir ateş yakarız. Bunu insanlara duyurabiliriz. Kardeşimize desteği daha da artırabiliriz diye düşünüyoruz. Kızımıza acil şifalar diliyoruz. 9 yaşında bir prenses bir melek o. Onun hiçbir şeyden haberi yok ama hastalıklar insanlar için. İnşallah iyi olacak, düzelecek. Ailesi de inşallah sevinecek. Onun için dua ediyoruz. Kalbimiz, dualarımız onunla beraber. Güvercinlerimiz gibi kızımızın da kanatlanıp aramıza katılmasını istiyoruz. Sağlıklı olmasını diliyoruz” diye konuştu.
Nazilli Güvercin Derneği Başkanı Murat Şimşek, Ege Bölgesi’nin her yerinden yardım mezatlarına katılım olduğunu ifade ederek, “Bizim büyük bir aile olduğumuzu kuşçu arkadaşlarımız bu mezatta bir ekz daha gösterdiler. Gelemeyen arkadaşlarımız para gönderdi, kuş gönderdi. Gelemeyip bize destek olan veya buraya gelen tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Derneğimize yardım amaçlı çok sayıda güvercin bağışı yaptılar. Satın alan arkadaşlarımızın birçoğu tekrar satılması için derneğe, bu arkadaşımıza yardım olsun diye tekrar bıraktılar ve güvercinler tekrar satıldı. Biz büyük bir aileyiz” dedi.

3 Şubat 2018 Cumartesi günü yayınlandı